Magnesium, waar is dat eigenlijk ook alweer goed voor?

Magnesium, eigenlijk kent iedereen deze stof wel of heeft er in ieder geval wel eens van gehoord. Je kunt het in potjes krijgen bij de drogisterij maar natuurlijk zit het ook gewoon in je voeding. Maar weet je eigenlijk wat het nu precies doet? Waar heb je het voor nodig en wanneer krijg je genoeg binnen. Ik vond nog een verloren potje in de kast maar eerlijk gezegd wist ik niet meer helemaal waarvoor je het eigenlijk nodig hebt. Om niet zomaar iets in te nemen ging ik maar eens op onderzoek uit.

Wat is en doet Magnesium

Magnesium is een mineraal. Dit mineraal is goed voor een heleboel dingen. Denk aan:
* het gezond houden van je haar en botten
* ondersteuning van je energieniveau
* ondersteuning van je zenuwstelsel
* een goede werking van je spieren en nog veel meer…
Het is in totaal bij meer dan 300 processen in je lichaam betrokken!
Eigenlijk dus een mineraal wat iedereen toch wel voldoende moet binnenkrijgen.

Waarin vind je magnesium en wanneer heb je een tekort

Een tekort kan je merken aan vermoeidheid, lusteloosheid of spierkrampen. Gelukkig is het niet heel moeilijk om je tekorten weer aan te vullen.

Magnesium vind je onder andere in groene bladgroenten, alle soorten noten, avocado’s,bananen, zeewier, broccoli en volkoren granen. Zelfs in kraanwater kun je magnesium vinden. Krijg je nog niet genoeg binnen dan zijn er natuurlijk ook tabletten die je kunt innemen. Denk erom dat je ook weer niet teveel inneemt. Teveel kun je onder andere merken aan diarree dus daar kom je snel genoeg achter….

Welke supplementen kun je nemen

Nu kwam ik er achter dat je twee soorten groepen magnesium supplementen hebt. Ze worden verdeeld in de groep organische en anorganische verbindingen.
Bij organische verbindingen is magnesium aan een stof uit de levende natuur gebonden en bij anorganische verbindingen aan een stof uit de dode natuur. Voorbeelden zijn een stof wat in vitamine C zit, ascorbaat bij een organische verbinding en chloride (zit bijvoorbeeld ook in keukenzout) bij anorganische verbindingen.
Welke nu het beste zou zijn lees je o.a. in dit artikel.

Conclusie

Ons lichaam neemt ongeveer tussen de 20-60 mg magnesium op uit onze voeding. We hebben zeker niet direct hierdoor een tekort maar het kan zijn dat je lichaam iets extra’s nodig heeft. Je kunt je lichaam een handje helpen door de juiste voeding te kiezen en/of je behoefte aan te vullen met de juiste tabletten. Super simpel toch?

 

Laat een reactie achter