Affirmaties voor positiviteit, hoe positief ben jij?

Hoe positief sta jij in het leven. Is je glas halfvol of is hij halfleeg. Ben je iemand die snel in een negatieve spiraal blijft hangen of weet je jezelf er uit te trekken door positief te blijven en jezelf op te peppen. Wist je dat je jezelf kunt trainen om je onderbewustzijn te programmeren? Dit kun je doen door het gebruik van affirmaties. Wat dat zijn en hoe toe te passen lees je hieronder.

Wat zijn affirmaties

Affirmaties zijn positieve zinnetjes. Deze zinnetjes herhaal je vaak om zo je onderbewustzijn te trainen. Wanneer je een negatieve insteek hebt dat iets bijvoorbeeld niet leuk is zal je het waarschijnlijk ook niet leuk gaan vinden. Iets wat toch niet gaat lukken zal in de praktijk waarschijnlijk ook falen. Door te werken met de positieve affirmaties herprogrammeer je je onderbewustzijn. Deze vaak korte zinnetjes herhaal je regelmatig om er zo in te gaan geloven en gewend aan te raken dat je onderbewustzijn ze voor waar gaat aannemen. Jij moet weten dat je zelf in de hand hebt hoe jij over jezelf denkt.

Waar worden affirmaties voor gebruikt en welke gebruik je

Ze kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld het verbeteren van je zelfvertrouwen, een gezondere manier van leven, het verkrijgen van een nieuwe baan, het krijgen van een beter zelfbeeld en noem maar op. Het beste is om zelf je affirmaties te schrijven. Schrijf wat voor jou van toepassing is. Waar jij behoefte aan hebt op dat moment. Dit kunnen bijvoorbeeld zinnetjes zijn zoals: ‘Ik heb vertrouwen in mijzelf’ , ‘Ik ben gezond’, ‘Ik ben succesvol’.

Begin je zin altijd met Ik ben’ of ‘Ik heb’ en nooit met ‘Ik moet’ en het woordje ‘niet’ mag je niet gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld niet ‘Ik ben niet dik’ maar zeg ‘Ik ben slank’. Want het woord niet wordt niet goed opgelagen in je onderbewustzijn dus die leest ‘ik ben dik’. Je zorgt ervoor dat het in het hier en nu afspeelt en duidelijk voor jou van toepassing is. Schrijf het op een memo briefje, maak er een mooi kaartje van, wat jij maar wil maar zorg dat je het meerdere keren per dag herhaalt.

Het belang

Het is belangrijk om positief in het leven te staan. Jezelf naar beneden halen heeft nog nooit iemand geholpen. Sommig situaties in je leven kunnen er alleen helaas voor zorgen dat je de moed even in de schoenen zakt en je het niet meer ziet zitten. Juist dan moet je proberen niet bij de pakken neer te zitten en je mindset gaan beïnvloeden. Pak het positief aan en geloof in jezelf. Alleen jij kan verandering in je leven brengen en dit is een hele mooie, simpele en doeltreffende manier.

Laat een reactie achter