Sieraden met een verhaal

Sieraden, wie houdt er niet van, ik wel in ieder geval. En nu kwam ik toch iets leuks tegen. Sieraden die in een nieuw jasje gestoken worden bij Kluttery. Een shop boordevol handgemaakte sieraden van upcycled vintage en natuurlijke kralen. Echt iets voor mij, aangezien ik gek ben op het hergebruiken van spullen.

Kluttery, niks massaproductie

Bij Kluttery worden nieuwe sieraden gemaakt van vintage sieraden en natuurlijke kralen. Het doel van deze winkel is positiviteit verspreiden, zonder schade aan de planeet. Iets waar ik me zelf helemaal in kan vinden. Ik ben gek op tweedehands. Ik ben dan ook zeer regelmatig in kringloopwinkels te vinden. Koop daar van kleding tot interieurproducten. Ik geef items een nieuw jasje of gebruik ze zoals ze zijn.

We gooien ontzettend veel spullen weg en met winkels die alles ook goedkoop verkopen wordt dit alleen maar meer gestimuleerd. Producten zijn vaak niet meer duurzaam. Gaan snel stuk of worden gemakkelijk weggegooid omdat ze even niet meer in style zijn of niet meer gebruikt worden en tsja, dat gaat ook gemakkelijker wanneer alles goedkoop is of de kwaliteit slecht is.

Hoe leuk is het dan dat je iets kunt hergebruiken. Bij Kluttery gebeurt juist dat. Niet altijd alleen maar nieuwe spulletjes maar oude pareltjes en natuursteen producten in een nieuw jasje. Denk aan een mooie kralen armband, ketting en brilkoordjes. Je vindt hier diverse materialen in terug zoals zoetwater parels, natuursteen kralen en andere kralen. Gecombineerd met een RVS afwerking.

Maak me blij

De eigenaar van Kluttery, Evi, heeft eigenlijk twee doelen. Doel 1 is dat de sieraden haar vrolijk moeten maken. Een positieve bijdrage aan de dag moeten brengen. Dit vind je onder anderen terug in het smiley-kraaltje wat je aan de sieraden terugvindt. Doel twee is dat ze duurzaam moeten zijn. Dit wordt bereikt met het feit dat de materialen veelal tweedehands zijn. Er zijn zoveel sieraden te vinden die afgedankt worden om wat voor reden dan ook.

Naast de wisselende collectie (het is immers geen massaproductie) is het ook mogelijk je sieraden te personaliseren door middel van toevoeging van een gewenste letter hanger. Dit kun je aangeven tijdens het bestelproces.

Denk ook eens duurzaam

Het initiatief is geweldig en de producten super leuk. Ik koos persoonlijk voor een mooie zoetwaterparel armband. Natuurlijk met het welbekende smiley hangertje.
Een tijdloos armbandje wat ik met veel liefde zal dragen en gemakkelijk te combineren is.

Wil jij ook zo’n super sieraad? Neem dan zeker eens een kijkje op Kluttery

Laat een reactie achter