Wie zit er nog op Facebook? TikTok is Hét platform van DIT moment

Facebook, ken je het nog? De opvolger destijds van Hyves. Lang is het populair geweest en trok ook de jeugd er naar toe. Toch is er nu weer een megaverschuiving gaande geweest de laatste tijd….we ontdekten TikTok en ja….het bekijken van de filmpjes is ook mijn guilty pleasure…

Wat is TikTok


De meeste zullen het inmiddels wel kennen. Deze app bestond eerder al, maar droeg toen de naam Musical.ly. Deze app is een combinatie van youtube, muziek streamen en social media. Door middel van korte filmpjes laten (vooral jongeren) hun dansmoves zien, vind je grappige filmpjes, maar ook bedrijven vinden de weg naar dit platform.
Je kunt gaan voor een privéaccount, maar natuurlijk is het de bedoeling dat je gezien wordt, dus neem je een openbaar account. Je maakt simpele korte filmpjes, kunt vele leuke effecten toepassen en stopt er een leuk muziekje onder. (diverse nummers zijn hierdoor al een hit geworden)
Het algoritme zorgt ervoor dat je gaandeweg steeds meer filmpjes te zien krijgt die passen bij je interesses. Even langer blijven hangen bij dat filmpje van die hondentrainer? Geheid dat er dan snel meerdere zullen gaan volgen.

Wie vind ik op TikTok


Het overgrote deel van de gebruikers is jong maar de leeftijdsgrens is steeds verder aan het uitbreiden. Er zijn ook zeker al menig TikTok sterren te vinden die er een behoorlijk zakcentje aan over houden.
Het merendeel van de gebruikers zijn mensen zoals jij en ik (gemiddeld wel iets jonger 😉 ) die het leuk vinden om dingen uit het dagelijks leven te tonen.
Steeds meer bedrijven hebben inmiddels ook een kanaal waar ze hun producten promoten, productieprocessen laten zien en zich vooral zichtbaar maken bij een hele grote doelgroep. Ook voor deze bedrijven is het zeer interessant. Naast de eerder genoemde popartiesten die hun nummers in de hitlijsten zien verschijnen door het gebruik van hun nummer op TikTok, zijn ook diverse producten zo populair geworden dat ze instant uitverkocht zijn.
Kortom, word je opgepikt met je leuke product, mooi restaurant of toffe kledingwinkel? Dan heb je gewoon kans echt een hit te worden en kun je TikTok toevoegen als bijzonder goede inkomstenbron!

Hoe word ik een hit


Wil jij nu ook groot worden op TikTok dan moet je een leuke strategie bedenken. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Sommige mensen zijn van zichzelf al erg leuk om te volgen. Anderen bedenken de nieuwste dansmoves of maken er een carrière van om als lolbroek vele filmpjes te maken. Wat je ook doet, zichtbaarheid is key en natuurlijk de hoeveelheid likes/volgers en views.
*Zorg dat je regelmatig online bent en nieuw content post.
* Zorg voor een goede gebruikersnamen
* Hashtags zijn super belangrijk, ter inspiratie kijk eens bij een bekende tiktokker en kijk welke hashtags zijn gebruiken. Natuurlijk moet het wel relevant zijn.
* Like en reageer op posts van anderen

* De hoeveelheid likes en followers kunnen er zeker toe doen. Sommige zijn van mening dat kopen een optie is. Hier zijn de meningen nog een beetje over verdeelt. Neem maar eens een kijkje bij likes-kopen of like4you bijvoorbeeld
* Krijg je comments onder je post? Top! Probeer altijd terug te reageren.


Maar vooral heb geduld en vooral heel veel plezier in het maken van leuke filmpjes.

Laat een reactie achter