Propolis, de geheime kracht van de bijen

De kracht van de bijen. Ik schreef er eerder al over. Toch zijn er zoveel toepassingen en verschillende producten te vinden dat ik er nog een blog aan waag! Natuurlijk kon ik voor mijn nieuwe producten weer terecht bij de winkel Lekkerhoning. Hier vind ik altijd datgene wat ik nodig heb. Deze keer dook ik verder in de werking van de propolis tabletten en genoten we weer van een heerlijk stukje rauwe honing nu we toch aan het bestellen waren 😉

Kracht van propolis

Propolis is eigenlijk een natuurlijk antibioticum. Dankzij de honingbijen kunnen wij gebruik maken van dit fijne product. De bijen verzamelen harsen als basismateriaal voor hun honingraat. Dit is afkomstig van knoppen van populieren, dennen, berken e.d. De bijen kauwen deze hars en voegen speeksel en nog andere stoffen toe. Dit afgewerkte product is de propolis. De bijen hebben dit nodig om te overleven. Het beschermt ze tegen ziektes maar ook tegen klimaatomstandigheden zoals de wind en de kou.

Voor ons is de propolis een zeer welkome aanvulling op ons voedsel. Dit werd 2000 jaar geleden al ontdekt. Het werkt goed tegen bacteriën, schimmels en virussen. Andere positieve werkingen zijn o.a.:
* ondersteuning van het immuunsysteem en verhoging van de weerstand
* een verzachtende invloed op luchtwegen
* verbetert de conditie van je tandvlees en de mondholte, ook een slechte adem wordt aangepakt
* bevordert wondgenezing en helpt bij een rode, gevoelige huid.
* het stimuleert je stofwisseling en zorgt voor gezonde darmen
en zorgt voor een heerlijke nachtrust

Genoeg om enthousiast over te worden toch! En een heel belangrijk punt voor mij is ook dat het puur natuur is. Dus geen nare chemische stoffen in je lijf. Propolis kan op verschillende manieren gebruikt worden. Je hebt de capsules die ik nu ook heb, maar het wordt ook verwerkt in o.a. crèmes, druppels en zelfs kauwgom. Altijd wel een manier om het simpel in te nemen of te smeren.

Lekkerhoning

Bij Lekkerhoning kun je alles op honing gebied vinden. Natuurlijk vind je vele soorten lekkere honing maar ook veel andere producten met honing erin. Wij zijn ook gek op de heerlijke handzeep met honing die we eerder al hadden getest. Omdat we toch weer gingen bestellen bestelden we ook nog even een stukje rauwe honing mee, dit vinden de kinderen heerlijk dus ook echt een tip om eens te proberen!

Nog eens nalezen over de andere heerlijke honingproducten die ik ging uitproberen? Volg dan de link naar mijn eerdere blog. 

 

 

Een gedachte over “Propolis, de geheime kracht van de bijen

  1. Hallo,

    Gek dat dit niet zo bekend is. Ik ken mensen die allergisch zijn voor bepaalde fruitsoorten en hebben deze 10talle jaren niet meer kunnen eten. Maar dankzij na al een maand van het gebruik van propolis konden zij weer genieten van fruit. Geen allergie meer te zien. Het moet nog wel blijken of de hooikoorts ook geneest.
    Gek dat geen huisarts dit aanraad.

Laat een reactie achter