Milieuvriendelijk wassen met wasstrips, top of flop?

We moeten allemaal een steentje bijdragen aan het milieu. Nu kun je fanatiek al je afval gaan scheiden, minder voedsel verspillen en noem maar op. Maar wat dacht je van al die plastic verpakkingen? Men is al bezig met shampoobars e.d. maar wist je dat je nu ook wasmiddel kunt krijgen zonder plastic fles? En ja, natuurlijk was er altijd al de poeder in het kartonnen verpakking, maar er is nu iets erg leuks op de markt…

Een velletje wasmiddel, de wasstrip

Ja je leest het goed, wasmiddel, maar dan verpakt in een soort velletje papier, de wasstrips. Ken je die doekjes voor in de droger voor een lekkere geur? Of de doekjes die ervoor zorgen dat de kleuren niet doorlopen tijdens het wassen? Nou, dit heeft hier wel iets van. De wasstrips hebben wel een andere structuur, beetje waxachtig en lossen dus deels op in het water. Wat er overblijft, is een plastic vrij en 100% recyclebaar doekje wat je na gebruik kunt weggooien. Het doosje is gemaakt van karton dus je zit niet meer met grote plastic flessen in je winkelwagen. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, omdat ze bijna geen ruimte innemen.

Dosering en geur

De wasstrips zitten met 30 stuks gezellig in een kartonnen doosje. Halverwege de vellen zit een scheurrandje zodat je ze kunt doseren. Voor ongeveer 5 kg aan wasgoed gebruik je een half velletje. Voor 10kg wasgoed wat ook echt goed vies is gebruik je een heel velletje. Ik prop zelf mijn machine altijd behoorlijk vol, hier gaat 7 kg in, en gebruik altijd maar een half velletje wat afdoende is. Bij kleine wasjes heb je dus voor 60 keer wasmiddel.

De wasstrips hebben een lichte lavendelgeur. Dit ruik je na het wassen niet supergoed meer, maar dat vind ik persoonlijk ook niet nodig. Alles is schoon en fris en dat is het belangrijkste.

Al met al vind ik dit eigenlijk wel een uitkomst. Geen gesjouw meer met de zware flessen. Ze nemen geen ruimte in en het belangrijkste, ze zijn veel beter voor het milieu. Dus wil jij ook meer milieuvriendelijk wassen? Ga dan zeker aan de slag met deze wasstrips!

Een gedachte over “Milieuvriendelijk wassen met wasstrips, top of flop?

Laat een reactie achter