Vianek, de natuurlijke huidverzorging

Ik ben, zoals vele dames denk ik, gek op verzorgingsproducten. Ook hou ik ervan om nieuwe merken uit te proberen. Nu kwam ik bij het merk Vianek terecht. Ik had er nog nooit van gehoord maar ik kreeg de kans om 4 producten uit te proberen dus een mooie manier om ermee kennis te maken!

Het merk Vianek

Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het merk komt uit Polen. Het is natuurlijke cosmetica gemaakt van kruiden, bloemen en fruit uit biologische landbouw. Ze bevatten natuurlijk oliën, boters en plantaardige gewassen. Uiteraard zijn de producten niet op dieren getest!

Het merk heeft zes verschillende lijnen. Elke lijn heeft een eigen kleur en actieve ingrediënten.

Verstevigende douchegel en bodylotion

Ik begin mijn ochtendritueel met deze douchegel. De gel heeft beschermende en versterkende eigenschappen. Het bevat o.a. ureum welke de opperhuid verzacht en de hydratatie en elasticiteit van de huid verbetert. Kaneelolie is nog zo’n aanwezig bestanddeel wat de huid verstevigd.

De bodylotion zit in een handig pompje en bevat o.a. extracten van klimop, kaasjeskruid en klaver. Deze verstevigen de huid en vertragen het verouderingsproces. De huid voelt na het aanbrengen zacht en glad.

Wat opvalt aan deze twee producten is dat in eerste instantie de geur best heftig is. Na gebruik verdwijnt die sterke geur waarna er een zachte warme geur overblijft.

Hydraterende dag- en nachtcrème

Deze twee crèmes koos ik uit de blauwe, hydraterende lijn. Aangezien ik een redelijk vochtarme huid heb gebruik ik meest goede hydraterende producten. De crèmes zitten in handige pomp flesjes zodat je niet met je vinger in de potjes hoeft te zitten.

De dagcrème bevat fijne producten zoals tarwekiemolie, vitamine E en paardenbloembladextracten. Deze beschermen de huid tegen vroegtijdige veroudering. Ook geven ze de huid elasticiteit en zachtheid. Omdat de crème niet heel vet is kun je hem ook heel goed onder make-up gebruiken. Hij smeert goed en trekt snel in.

De nachtcrème geeft de huid een diepe hydratatie en voeding. Het bevat daarvoor zwarte robinia extracten en vitamine E. Ook deze crème trekt snel in en is niet vet op de huid.

Beide crèmes hebben wel parfum maar de geur is heel subtiel en zacht.

Mijn ervaring

Zoals ik al zei schrok ik in eerste instantie van de geur van de firming serie. Deze is best heftig eerst maar tijdens en na het gebruik viel het reuze mee. Mijn dochter probeert ze zelfs al te claimen in de badkamer. De huid wordt er inderdaad lekker zacht van. Zijn werking kan ik nu nog niet zeggen omdat dat lange termijn werk is.

De dag- en nachtcrèmes zijn fijn in het gebruik. Ik merk wel, vooral na het douchen, dat ze net niet toerijkend zijn voor mijn vochtarme huid maar voor tussendoor helemaal prima. Ze trekken snel in en hebben een heerlijke geur.


Ik vind het erg fijn dat de gebruikte Vianek producten natuurlijk zijn en natuurlijk dat ze niet getest zijn op dieren. Zeker een lijn om vaker te gaan gebruiken!

Laat een reactie achter