Amberblokjes-stoer wenje

De heerlijke geuren van de amberblokjes

Je kunt er niet meer omheen, amberblokjes. Je vindt ze in allerlei heerlijke geuren en leuke vormpjes. Maar wat kun je er nu eigenlijk allemaal mee? Het is misschien meer dan je denkt….

Wat is amber

Amberblokjes komen oorspronkelijke uit Marokko. Ze dragen de naam amber omdat de originele geur die van amber was. Het blokje werd gebruik als parfum. Je kunt het over de huid een wrijven wat een subtiele geur afgeeft.

De amberblokjes, die op een traditionele wijze met de hand worden gemaakt, zijn gemaakt van ecologische bijenwas en bevatten zowel natuurlijke als kunstmatige ingrediënten.

De oude en originele geurblokjes werden en worden gemaakt van o.a. Barnsteen, een fossiele hars van naaldbomen of zelfs van ambergris. Dit zijn stukjes hars die zich vormen in de darmen van potvissen. Deze blokjes zijn echter zeer zeldzaam en vinden we niet in de huidige winkels.

Hoe gebruik je een amberblokje

Een amberblokje wordt in Nederland meestal gebruik als heerlijke geurverspreider in de woning. Je kunt er verschillende dingen mee doen

  • Leg ze op een schaaltje in een kleine ruimte, zoals een toilet en ze verspreiden een lekkere geur
  • Heb je een grotere ruimte, zoals een woonkamer, brand dan een stukje in een brandertje. Dit verspreid zich goed door de woonkamer.
  • Rasp het blokje rondom en zuig het geraspte amber op met je stofzuiger. Zo verspreidt je de geur tijdens het stofzuigen
  • Stop het blokje in een stoffen zakje en leg het tussen je kleding voor een heerlijke geur.

Mijn amberblokje ruikt bijna niet meer

Is de geur van je blokje bijna weg? Geen nood. Zuurstof droogt het blokje iets uit waardoor de intense geur verdwijnt. Dit kun je simpel oplossen door hem rondom even te raspen met speciale fijne raspen. Zo komt de geur weer helemaal tevoorschijn en kun je weer van je blokje genieten!

Kortom je kunt super veel doen met de blokjes. Ook even zo nu en dan wisselen van geur is goed om geurblindheid te voorkomen. Je zult merken dat je neus de nieuwe geur weer super goed oppikt!

Laat een reactie achter