Een leuke originele traktatie

Yes, vandaag werd mijn dochter 10 jaar oud. Er moest ook weer gezocht worden naar een super leuke traktatie voor school natuurlijk. Aangezien mijn dochter helemaal unicorn gek is moest het iets in zoete kleurtjes zijn. Altijd hebben wij gedaan aan gezonde traktaties want ja dat hoort nou eenmaal en geef ik ook het liefste. Na alle gezonde hapjes vond deze mama dat we gewoon 1 keer mochten zondigen en we zijn voor iets gewoon lekkers gegaan wat super gaaf is en de kids fantastisch vonden. Lees hieronder wat we gemaakt hebben.

Gekleurde popcorn

We zijn begonnen met het maken van gekleurde popcorn. Dit is niet moeilijk en gaat eigenlijk best wel snel.
Wat heb je hiervoor nodig:
– droge maiskorrels om te poffen
– suiker
– water
– zonnebloemolie
– voedingskleurstof

traktatie unicorn - juulsblogt    traktatie unicorn - juulsblogt
Neem een grote pan en doe een laagje zonnebloemolie op de bodem. Strooi hierin een handje mais. Niet meer dan 1 laagje omdat de popcorn enorm uitzet. Zet de pan op het vuur, doe een deksel op de pan en wacht tot de popcorn begint te poppen. Zodra dat begint kun je het vuur uitzetten en wachten totdat het poppen afgelopen is. Laat het vuur niet aan, de eerste keer deed ik dit. De popcorn neemt de olie op en toen begon het laagje onder in de pan te verbranden, niet handig.

Doe in een andere pan een laagje water met een paar lepels suiker. Hier maak je suikerwater van. Laat net zo lang op het vuur staan totdat het suikerwater helder is.
Zodra het helder is verdeel je het over een paar bakjes. Per pakje bedek je de bodem hiermee. Daarna voeg je per bakje een drupje kleurstof toe. Roer het even door totdat het egaal een kleurtje heeft gekregen. Je voegt nu de popcorn toe aan de bakjes en roert het goed door het papje heen. Zo krijgt de popcorn de zoete smaak en de kleur.

Zodra je klaar bent verdeel je de popcorn over een bakplaat en bakt het ong. 10 minuten op 120 graden. Zo wordt de popcorn droog en plakt het niet meer. Heb je geen grote oven dan kun je het ook uitspreiden over bakpapier en het ongeveer 2 uurtjes laten drogen.

Zodra alle kleurtjes helemaal klaar zijn meng je ze lekker door elkaar en heb je regenboog popcorn! Super lekker en ontzettend vrolijk.

traktatie unicorn - juulsblogt      traktatie unicorn - juulsblogt

IJshoorntjes pimpen

Nu je de popcorn hebt moet je ook iets hebben waar je het in kunt zetten. Met een eenhoorn in gedachten kochten we ijshoortjes. Verkrijgbaar o.a. bij de Albert Heijn per 10 verpakt. Deze gingen we versieren om ze super vrolijk te maken.

Wat heb je nodig:
– voldoende ijshoorntjes
– glazuur wit
– sprinkels
– voedingskleurstof

traktatie unicorn - juulsblogt

Verwarm het glazuur en doe het vervolgens in een bakje. Voeg het gewenste kleurtje toe. Even goed roeren en je hebt mooie gekleurd glazuur. Smeer, dip of giet het nu over de onderkant van je hoorntje. Laat het even uitdruppen boven het bakje. Rol het daarna door de gewenste sprinkels, zet even rechtop om te drogen.

traktatie unicorn - juulsblogt

 

En nu mooi verpakken

Zodra alle hoorntjes klaar zijn kun je ze vullen met de gekleurde popcorn. Vouw er nu een stukje folie omheen, maak vast met plakband en maak het geheel af met een lief lintje en hoppa! Je hebt een super gave, vrolijke en heerlijke traktatie waar je zeker punten mee scoort!!!

Lekker eten!

traktatie unicorn - juulsblogt     traktatie unicorn - juulsblogt

19 gedachten over “Een leuke originele traktatie

      1. Hai ja dit kan prima hoor, even goed verpakken dat er geen lucht bij komt dan is dat geen probleem!

Laat een reactie achter