Tips voor gezond eten

Simpele tips voor een gezonde voeding

Voeding, elke dag moet je weer bedenken wat je gaat eten. Om soms gek van te worden. Toch is het belangrijk om je bewust te zijn van wat je in je mond steekt. Om nu niet de hele dag met je notitieboekje, app, puntentelling en andere hulpmiddelen rond te moeten lopen is het handig om je in de basis een beetje bewuster te maken van wat je eet en hoe je het eet en drinkt.

Hieronder een paar basistips waar je simpel rekening mee kunt houden en toe kunt passen.

Mijn Tips voor gezonde voeding

  • Zorg voor een goede keukenweegschaal wat meten is weten wat je nu eigenlijk eet. Eet bewust, dat kleine koekje wat je bij de koffie krijgt in dat restaurant heeft ook al snel 70 kcal.
  • Om aan je gewenste hoeveelheid water te komen, neem als streven minimaal per dagdeel 1 dopper leegdrinken. In totaliteit heb je dan toch al 1350 ml water binnen.
  • Verder zorg ervoor dat je je calorieën niet drinkt. Dus geen frisdrank, suiker in koffie/thee e.d. Dit zijn loze calorieën die je niks opleveren. Denk eens aan fris water met een schijfje citroen en/of sinaasappel als je eens wat anders wil.
  • Vruchtensappen lijken zo lekker en gezond maar bedenk je dat je in 1x veel te veel fruit en daarmee suiker binnen krijgt.
  • Wederom weet wat je eet. Vervang regulier gehakt door rundertartaar. Neem kalkoenfilet ipv kipfilet. Allemaal producten die hetzelfde smaken maar veel gezonder zijn en meer eiwitten bevatten en minder calorieën.
  • Geen tijd/zin om elke dag goed om je voeding te denken, denk dan aan mealpreppen en maak meerder maaltijden per keer die je in de koeling/vriezer bewaard.

Laat een reactie achter