De allerleukste manier om alles over de mens te leren, Corpus

Het was weer vakantie, dus tijd om wat extra uitjes met de kids te plannen. Een van de uitjes die al lange tijd op ons verlanglijstje stond was Corpus in Oegstgeest bij Leiden. Niet direct voor ons om de hoek, het is even een ritje van bijna 2 uur. Ik zou met mijn dochter naar Parijs wat helaas geannuleerd was i.v.m. de veiligheid daar dus we hadden samen nog wel een uitje verdient. Dus hop, in de auto en naar Corpus.

Corpus

Corpus is gevestigd in een bijzonder gebouw meteen aan de snelweg. Aan de zijkant zie je een heel mooi mensfiguur zitten. In deze mens is ook daadwerkelijk de interactieve rondleiding.
Een bezoekje aan Corpus moet je reserveren. Je gaat namelijk per groep het lichaam in. Om de 8 minuten ongeveer start een nieuwe groep. Wanneer je groepsnummer wordt omgeroepen kun je een koptelefoon ophalen waardoor je je audiotoer kunt volgen. Ideaal omdat het zo simpel in meerdere talen kan. Wanneer je even moet wachten kun je genieten van een lekker bakje koffie met wat lekkers in 1 van de 2 restaurantjes.

De Reis

En dan start de reis. Via de roltrap ga je naar het binnenste van de mens. Je komt binnen in de knie. De omgeving is geweldig. Alles ziet er uit alsof je daadwerkelijk in dat deel van de mens zit. De audiotoer wordt begeleid door filmpjes, 3d bewegingen in je omgeving, licht en geluid. Je wordt door gangen geleid en komt zo nu en dan bij een deur waarachter een medewerker je opvangt. Hier zie je een 3d film, kijk je andere filmpjes en meer, ook ga je hier een verdieping omhoog om je reis te vervolgen.
Je zintuigen worden constant geprikkeld. Je kijkt je ogen uit, kunt voelen hoe je tong veert, ruikt wat je neus ruikt en veel meer. Geen seconde verveel je je en ben je telkens benieuwd wat er achter de volgende bocht zit.
Bij de hersenen ga je het lichaam weer uit, je levert je koptelefoon in en komt in het volgende restaurantje.

Het museum

Na een lekkere lunch vervolgden wij onze reis door het museum. Je gaat nu zelfstandig het museum door, deze keer van boven naar beneden. Elke verdieping heeft een ander thema en behandelt een ander deel van het lichaam. Er is ontzettend veel te doen. Denk aan interactieve schermen, testjes die je kunt doen, fysieke inspanningen en spelletjes.
Bij de hoofdingang kun je een leuke speurtocht kopen, deze kun je in dit gedeelte van het museum gaan invullen. Antwoorden op deze vragen vind je hier. Elke verdieping heeft zijn eigen vragen.
Krijg nog extra informatie over je ingewanden maar leer ook hoe medicijnen ontstaan, welke voedingsmiddelen het meest gezond zijn, hoeveel je moet gaan bewegen om gezond te blijven en nog veel meer.

Wat vonden wij er van

In 1 woord Geweldig. Wat een enorme leuke ervaring. Een uniek museum waar je je echt geen seconde verveelt. Ontzettend mooi gemaakt, echt indrukwekkend. De audiotoer duurt 55 minuten maar vliegt veel te snel voorbij. Zeer vermakelijk en natuurlijk erg leerzaam. Mijn dochter is bijna 11 en ik vond het voor haar echt een perfect uitje. Mijn zoontje was op zich ook welkom, de minimale leeftijd is 6 jaar en hij is 7, maar qua informatieverwerking wil ik met hem nog even wachten.
Even lunchen hier is ook geen probleem. Mocht je bang zijn dat je hiervoor mega veel moet betalen dan kan ik je geruststellen. De prijzen zijn super vriendelijk dus schuif rustig aan.
In totaal zijn we nog ruim 2 uren in het museum geweest maar we hebben nog niet eens alles gedaan dus je kunt hier vele uurtjes vermaken. Kortom Corpus is zeker de moeite waard en echt een aanrader!

Laat een reactie achter