Duurzaam snacken doe je met deze herbruikbare zakjes

Hoe milieubewust ben jij? Ik probeer papier en plastic trouw te scheiden, gebruik niet onnodig veel water en probeer steeds vaker de fiets te pakken. Soms kom ik een product tegen wat ik behalve leuk ook nog eens nuttig is. Neem nou de herbruikbare zipzakjes van Nom Nom kids. Lunch pak ik nu altijd al in broodbakjes en de kinderen krijgen meestal een beker drinken mee. Dit geeft geen afval. Toch zoek ik altijd naar leuke producten om mee te geven om het overblijven een klein feestje te maken. Deze zakjes zijn hier perfect voor! De kids en ik gingen aan het testen!

De basisvoordelen

Het milieu, dit is geen wegwerpproduct. Geschat is dat je de zakjes ongeveer 40x kunt gebruiken. Ze zijn te wassen, mogen opgewarmd worden (au bain marie) , kunnen in de koelkast, de vaatwasser en in de vriezer. Genoeg mogelijkheden dus!

Het knijpzakje

Ik was erg benieuwd naar het 1e zakje, het knijpzakje. Dit zakje heeft een zeer stevige zipsluiting. En nee het is niet gewoon een zakje maar eentje met heel veel functies en ‘hulpmiddeltjes’. Doordat de gehele zijkant open kan kun je een hele grote opening maken wat het vullen gemakkelijk maakt. Maar je kunt ook alleen het middenstuk openen zodat je preciezer aan de slag kan gaan. De zijkant zonder zipsluiting kun je een beetje uitvouwen zodat het zakje op zijn kant blijft staan. Achterop staat verder een invulformuliertje waar je bijv. de naam van het kind en de inhoud op kunt schrijven. Ik maakte een groente smoothie voor ze die ze konden meenemen naar school.

Het boterhamzakje en snackzakje

De andere 2 producten zijn een snackzakje en een boterhamzakje. Het boterhamzakje is 185mm x 140mm. Hier past zeker 1 en misschien 2 boterhammen in. Ik deed er 1 in als tussendoortje wat ik meenam in de auto voor mijn dochter om snel onderweg te eten richting het sporten.
Het snackzakje is 135mm x 120mm en geschikt voor kleine snackjes zoals een paar stukjes appel, een paar koekjes e.d.

De zakjes gaan goed stevig dicht en zijn ideaal voor in de tas, ze zijn stevig en door de wat bredere bodem kunnen ze blijven staan. Ze gaan gemakkelijker open dan de knijpzakjes omdat de kinderen ze zelf moeten kunnen openen.

Mijn ervaring

Wij vonden de zakjes helemaal leuk. Ten eerste zijn ze super vrolijk, dat doet al heel veel. De knijpzakjes zijn een groot succes en worden gevuld met yoghurt, smoothies en meer. De zakjes verdwijnen regelmatig in de tas met iets lekkers tussendoor. Ze zijn niet mega groot dus verwacht er geen volwaardige maaltijd in te kunnen stoppen. Als snackzakjes zijn ze wel zeer zeker perfect! Het boterhamzakje, daar pas sowieso 1 boterham in, in de kleintjes net een halve appel. Vooral het feit dat ze duurzaam zijn maakt dat ze nog leuker in gebruik zijn!

Laat een reactie achter