Tover met ‘The Amazing Kitchen’gerechten tevoorschijn uit je Airfryer

Een Airfryer, wie heeft er tegenwoordig nog niet een in de keuken staan? Eten moet je elke dag, het liefst natuurlijk zo gezond mogelijk. Een van de redenen dat ik destijds voor een Airfryer gekozen heb. Dan wel de XL familie omdat ik samen met mijn 2 kindjes ben die ook erg fan van eten zijn dus grote porties naar binnen werken. Eerlijk gezegd wist ik alleen nog niet heel goed waar ik het grote zwarte gevaarte allemaal voor kon gebruiken. Hoe leuk dan ook dat ik dit geweldige kookboek ‘The Amazing Kitchen‘ op de mat kreeg. Dat werd een gevalletje lekkere recepten ontdekken.

Wie zitten er achter The Amazing Kitchen

Het boek is geschreven door moeder en dochter Simone en Anja. Samen zijn ze enthousiaste bloggers die houden van lekker en gezond eten. Liefst natuurlijk zonder pakjes of zakjes maar wel op een manier dat je er plezier aan beleefd. Dit is ook zeker terug te zien in de fijne recepten. Niet ingewikkeld maar wel goed from scratch gemaakt. Simone heeft een achtergrond als voedingsdeskundige en Anja is bakervaringsdeskundige en mag spreken over een lichte bak verslaving.

koken met de airfryer, juulsblogt

Het kookboek

Het zou volgens de cover Het kookboek voor de airfryer zijn. In eerste oogopslag ziet het er in ieder geval super vrolijk uit met prachtige foto’s  en heerlijke gerechten. De inhoudsopgave is duidelijk en goed opgedeeld in de categorieën Ontbijt&lunch, groente, hoofd, bij de borrel en zoete baksels. Dit maakt het zeer gemakkelijk zoeken. Hierna volgen een aantal praktische tips. Je hoeft niet om de gerechten te maken hele spannende onderdelen voor de airfryer aan te schaffen. Een mooie tip is bijvoorbeeld wanneer je niet een passend ovenschaaltje hebt je zelf van aluminium papier een passend bakje kunt maken. Kijk hier was ik nu nooit op gekomen.
Wat ik eerder al zei de foto’s in het boek zijn geweldig. Helder, enorm kleurrijk en om bij te watertanden. De gerechten zijn niet ingewikkeld en de werkwijze is zeer duidelijk omschreven.

koken met de airfryer, juulsblogt

Ervaring en conclusie

Inmiddels heb ik een aantal gerechtjes uitgeprobeerd o.a. zoals hieronder te zien de broccoli en de aubergine frieten. Vaak was het al laat dus mooie foto’s laat ik aan de fotograaf van het boek over 🙂 Ervaring is dat het heel prima te begrijpen is en er echt leuke verrassende recepten in staan. Zal ik altijd alles in de airfryer gaan bakken? Nee vooral wanneer ik grotere porties nodig heb, dan pak ik mijn grote bakoven. Toch veel dingen zijn wel enorm handig en dan kan de airfryer echt een vervanging voor een oven of pan zijn. Ideaal en een heel stuk gezonder dan vooral de pan met olie of boter.
Ik beveel dit boek zeker aan wanneer je meer uit je airfryer wil halen en hem meer wil gaan gebruiken.

Veel bak plezier en lekker eten!!!

koken met de airfryer, juulsblogt     koken met de airfryer, juulsblogt

2 gedachten over “Tover met ‘The Amazing Kitchen’gerechten tevoorschijn uit je Airfryer

  1. Ik ben zelf net frietjes in de airfryer aan het maken, dus grappig dat ik nu je blog lees. Ik weet ook nog niet genoeg wat ik er allemaal mee kan doen, dus dat kookboek zou mss wel handig zijn.

Laat een reactie achter