Centimeters verliezen door aanbrengen van een creme, werkt het echt?

Wat zou het fijn zijn om simpel meerdere centimeters te kunnen verliezen. Hoe? Met een crème die je 7 dagen lang achter elkaar smeert op je lijf, op de gebieden waar je omvang wenst te verliezen. Tegenwoordig zijn er enorm veel crèmes en andere substanties op de markt die beweren dat je, simpel alleen door het goedje op je te smeren, kunt afvallen. Aangezien ik altijd nieuwsgierig ben en stilletjes nog altijd hoop op een wondermiddel nam ik de proef op de som. Ik ging aan de slag met de afslankende kuur van Somatoline.

Somatonline, afslankende kuur 7 nachten

Somatoline Cosmetic is een uitgebreide lijn afslankende producten. Van crèmes tot diverse sprays, met ingrediënten die 95% natuurlijk zijn.  Ik ging aan de slag met een gel versie.

Deze gel zou een drievoudige afslankende werking hebben.
Lypolitisch: bevordert de afname van vetophoping
Drainerend: bevordert drainage van overtollig vocht in de huid
Anti-Stocking: gaat het ontstaan van nieuwe vetophopingen tegen.

Het is de bedoeling om deze gel 7 nachten lang achter elkaar te smeren op je probleemgebieden. De gel zou getest zijn op 51 dames (eigenlijk 102 maar de helft kreeg een placebo). Bij die dames is de gemiddelde omvangvermindering 1,4 cm. Wanneer je na die 7 dagen nog 3 weken doorsmeert wordt de werking verdubbeld. Gemiddeld was het omvangverlies toen 3,3 cm.

En smeren maar!

Hoppa, potje open om als eerste een super frisse, blauw gekleurde, gel aan te treffen. De gel heeft een hele sterke munt geur. Braaf heb ik de gel 7 nachten lang, voor ik ging slapen, gesmeerd op mijn buik, heupen en bovenarmen. De gel trekt snel in dus blijf niet lang plakkerig. Wel om denken om je handen daarna even te wassen (schrijft een ervaren in je oog wrijvende miep…niet fijn).

Voordat ik begon heb ik mezelf opgemeten. Na de 7 dagen weer. De uitkomst? Helaas, geen omvangverlies. Maar om het nog niet helemaal op te geven ben ik blijven smeren, in totaal 4 weken lang. Helaas, ook dat mocht niet baten. Erg jammer want het was natuurlijk erg leuk geweest. Wat wel een super leuke bijkomstigheid was, was dat je huid er wel bizar zacht ervan wordt! Dus als bodylotion zeg ik top! Maar ja, dat is niet waar het voor bedoelt is.

Conclusie

Helaas, een gevalletje te mooi om waar te zijn voor mij in ieder geval. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat het niet voor jou kan werken. Ieder lichaam is verschillend en iedereen reageert anders op producten. Ik heb er wel een heel zachte huid aan over gehouden, dat dan wel weer 🙂 De pot gel is verkrijgbaar bij Viata, in de aanbieding voor nu € 36,66

Meer manieren ontdekken waarmee je kunt afvallen? Check mijn blog over The Disq!

7 gedachten over “Centimeters verliezen door aanbrengen van een creme, werkt het echt?

  1. Wat jammer dat dit niet werkt.. Maarja, dat is ook gewoon te mooi om waar te zijn. Niets doen en toch afvallen! Anders had ik zo’n 50 van deze potjes ingekocht als het echt zou werken, haha!

Laat een reactie achter