Nieuwe eetkamerstoelen en een fauteuil, help wat een keuze

Eetkamerstoelen, Fauteuils, Oh wat vind ik dat toch lastig. Ik ben nodig toe aan een nieuwe set bij mijn eettafel en een losse stoel in de kamer, maar ja wat voor soort, materiaal, formaat en model. Er zijn zo ontzettend veel stijlen te vinden dat ik soms wel eens verzuip in de keuze. Stoelen zijn toch best wel aanwezig in je interieur en sfeerbepalend. Mijn huidige eetkamerstoelen zijn bruin, mijn vorige rood, toch een groot verschil. Wat gaan mijn nieuwe stoelen worden? Ik neem je mee op mijn zoektocht.

De stijl

Het lijkt me niet onbelangrijk om eerst eens te bedenken wat ik wil qua stijl. Eerst de eetkamer maar. Mijn vorige stoelen waren groot. Ik had 4 aan mijn eettafel, meer soort fauteuilmodellen. Ze hadden een mooie warm rode kleur wat ik destijds helemaal leuk vond. Nadeel ervan was dat ze erg de kleur van de ruimte bepaalden en de eetkamer er optisch klein en vol door werd. Na een paar jaar, en vele aanvallen van een klimmende kat later, besloot ik dat het tijd was voor iets nieuws. Het werden 4 hoge, slanke hele donkerbruine stoelen. Wel mooi maar nu na een paar jaar ben ik ze wel weer zat.

Maar ja, wat nu. Wat ik toch wel erg mooi vind zijn de wat lagere soort kuipstoelen met dunne pootjes. Deze zie ik steeds vaker verschijnen. Ook hou ik nog steeds van de zeer klassieke Bauhaus stoel. Deze wilde ik ook altijd graag in het grotere model of bank in mijn huis maar het kwam er nooit van. Ok het wordt het lage soort kuipje. Maar nu….de rest

Voor in de woonkamer wil ik een nieuwe losse fauteuil. Ik vind dit een leuke aanvulling op mijn hoekbank. Het liefste zou ik voor een iets retro stijl gaan, riet vind ik heel gaaf maar een met stof bekleedde stoel ook. Ik kwam deze bruine versie tegen. Lekkere dikke kussens voor optimaal zitcomfort lijkt mij. Ideaal om in te ploffen na een lange dag en niet te groot.

 

Materiaal, kleur?

De kinderen zijn niet meer heel klein. Bordjes pasta die door de kamer vliegen omdat ze niet willen eten is verleden tijd en veel ander geknoei vindt ook niet meer plaats. Dit betekent dat ik nu best wel voor stof zou kunnen gaan. Leer vind ik prachtig maar te prijzig helaas, dus dan wordt het een kunstleren versie. Toch hou ik ook wel erg van stof dus denk ik dat dat het wordt.

Ik wil niet voor een te lichte kleur gaan dus ga denk ik voor een bruin tint voor zowel de eetkamerstoelen en de fauteuil. Nu ik daar over nadenk kom ik ook tot de conclusie dat het wel eens tijd is om de tafel of een verfje te geven of te vervangen want ja, bruin bij bruin..naaah. Maar ok, stof in een bruintint in model klein kuipje. Zo gaat ie goed!

Keuze

Tsja dan ga je zoeken…..kom je toch weer dingen tegen die niet op mijn eindlijstje stonden…aaaah keuzestress. Hier een aantal van mijn favorieten! Nu alleen nog daaruit kiezen met de kids en dan kan onze nieuwe eet- en woonkamer zijn eindresultaat krijgen! Hebben jullie voorkeur?

 

Een gedachte over “Nieuwe eetkamerstoelen en een fauteuil, help wat een keuze

Laat een reactie achter