Waanzinnige smaken bij de Libanees La Mezza in Groningen

Uit eten in een Libanees restaurant. Social Deal maakt het mogelijk met een korting van 44%.  Voor maar € 7,- genieten van een heerlijke maaltijd. Aangezien ik van nieuwe dingen hou en niet bekend ben met de Libanese keuken was dit iets wat ik echt graag wilde proberen. De deal bestaat uit een gang met allemaal diverse tapas (mezza). Zoals de meeste lezers inmiddels weten is dat mijn favoriete manier van eten. Vele hapjes, vele smaken. Ik trok een vriendin uit haar stoel en we gingen een gezellig avondje naar Groningen. Op naar de Libanees!

   

La Mezza

Het pand bevindt zich midden in het centrum van Groningen. Een paar minuutjes lopen vanaf de grote markt. Wel goed opletten want het is echt een super schattig klein pandje. Binnen was de bar en daarnaast een aantal tafels. Het liep er lekker door dus het was er steeds lekker gezellig. Na een hartelijk ontvangst door een Engels sprekende dame streken we neer in het gezellige hoekje op zachte bankjes.

Bij het opnemen van een non-alcoholisch drankje (ze hebben geen drankvergunning maar wel heerlijke alternatieven) begon ons Libanees, culinair avontuur. We begonnen met een heerlijk voorgerecht van hummus met brood. Hummus eet ik ontzettend graag maar was erg verrast door de frisse wat zure smaak van deze versie. Er zat onder andere citroengras in. Het bakje en het brood kwamen dan ook helemaal op. Misschien niet zo handig want toen moest het hoofdgerecht nog geserveerd worden.

Het gerecht van de deal

Het hoofdgerecht bestond uit het volgende: Fattoush (salade met gebakken brood), Kebab (gegrild rundvlees), Falafel (gebakken gemalen kikkererwten met saus), Chish tawoek (kipfilet met salade), Batata Harra (aardappeltjes met koriander en knoflook) en Hummus. Het zag er heerlijk uit en na wat keuzestress, help waar te beginnen, begon ik met de salade.
De salade was lekker en verassend door het gebakken brood er tussen, een zeer smakelijke combinatie. De kebab was waanzinnig lekker gekruid. Niet droog en echt zeer smaakvol. Toen de Falafel. Deze krokante bal met kikkererwten vond ik ook echt verrukkelijk. Ook de rest van de gerechten waren erg lekker.

Inmiddels was de eigenaar ook gearriveerd. Een zeer gastvrije en vrolijke meneer die er zeker voor zorgt dat het iedereen meer dan naar wens is. Hij verhuist met liefde tafeltjes voor de gasten, geeft extra uitleg bij de gerechtjes en houdt een gezellig praatje.

Het dessert met een bonus

Als toetje werd ons gevraagd of we nog een stukje Baklava wilden met een speciaal kopje Libanese koffie. Ik hou van Baklava maar eerlijk gezegd zijn de meeste versies teveel overgoten met honing en zijn ze  lichtelijk taai. Deze niet. Dit kleine hapje was waanzinnig lekker, de balans tussen alle ingrediënten en structuren waren precies goed. De koffie werd aan tafel ingeschonken, uit een prachtig kannetje, in 2 kleine kopjes. We genoten van een hele bijzondere smaak. Koffie met o.a. Kardemom er in. Iets wat we nog niet eerder hadden geproefd maar wat heel erg lekker was. Het kopje drink je voor 2/3 op want onderin zit een soort drap. Om het af te maken werden we beloond met een sessie koffiedik lezen door de eigenaar. Helemaal leuk en het maakte onze bijzondere ervaring compleet.

    

Conclusie

Wat je vooral kon merken was dat alles hartstikke vers was. Niks was droog en wat krokant moest zijn was krokant. Omdat het een kleiner restaurantje is valt het misschien minder goed op en laat je het sneller links liggen. Dit is zeer zeker niet terecht. De eigenaar en het personeel zijn ontzettend gastvriendelijk en enthousiast. Beide hebben we super lekker gegeten en weten zeker dat we bij
La Mezza nog eens terugkomen als we weer in Groningen zijn!

 

4 gedachten over “Waanzinnige smaken bij de Libanees La Mezza in Groningen

Geef een reactie