Fit en sterk met de 21 dagen challenge van DISQ, mijn resultaat

Sporten, ik hou er van. Vele soorten zijn dan ook al de revue gepasseerd. Van basketbal (handig met 1.82), steps, bodypump, fitness, dansen (modern en streetdance), diverse spannende virtuele lessen bij basic fit en natuurlijk hardlopen.
Door mijn drukke schema sport ik niet meer in teamverband maar lekker in mijn uppie. Altijd op zoek naar een nieuw uitdaging kwam ik via social media terecht bij enthousiaste filmpjes van Wendy van Dijk. Ze was helemaal into de DISQ workout. Het zag er goed uit dus ik ging op onderzoek uit. De werking en basis info over de DISQ deelde ik al in mijn eerdere blog.

DISQ-Juulsblogt

De 21 dagen challenge

Ik heb me opgegeven via de speciale site van Wendy voor de 21 dagen challenge. Let wel je neemt een abonnement voor een half jaar waar de challenge een onderdeel van is.
Van te voren geef je je doelen op, doe je een aantal metingen en een kleine fittest. Alles doe je gewoon vanuit huis en geef je online door. De 21 dagen starten altijd op een maandag. Voorafgaand krijg je een aantal mailtjes met informatie over het programma en krijg je je inloggegevens voor op de site. Hier vind je alvast workouts maar ook een E-book waar het belang van gezonde voeding in wordt uitgelegd. Hierin vind je ook recepten.

Zodra het programma begint krijg je elke ochtend om 06.00 een mailtje met een workout van 10 minuten. 10 Minuutjes maar? hoor ik je denken. Geloof mij die 10 minuten zijn best pittig. Menig zweetdruppeltje verliet mijn voorhoofd en ja er zaten ook zeker dagen tussen dat ik spierpijn had.
De video’s worden gemaakt door Robbert en vaak ook met Wendy er bij. Ze zijn leuk om naar te kijken en zeer divers qua workout.
De informatielijntjes zijn kort. Je krijgt een coach toegewezen waar je ten alle tijden contact mee kunt opnemen zowel via mail als whattsapp. Vragen worden ook erg snel beantwoord.

DISQ-Juulsblogt    DISQ-Juulsblogt

Het resultaat

En en en? JA kan ik volmondig zeggen. Van de 21 dagen heb ik 19 volbracht. De 2 die ik gemist heb was te wijten aan een ziek dag en een dag non stop werken van ’s ochtends vroeg tot 03.30. Verder ideaal om te doen. Maar 10 minuutjes. Omkleden hoeft niet. Hop de riem en enkelbandjes om, laptopje klaar en gaan. Leuke workouts te doen naar je eigen niveau.

Van te voren moest je jezelf meten. Nu vind ik dat altijd lastig met een meetlintje in de weer, je meet snel niet constant wanneer je een tweede meting doet maaar ik ben daadwerkelijk centimeters verloren en kan ook echt zien dat mijn bovenlijf strakker is geworden. Dit is ook terug te zien in de centimeters.
Mijn armen zijn 1 cm dunner geworden, borst 3 cm, taille 1 en bovenbeen 2. Wel hou ik zelf mijn marges in gedachten maar al met al moet er wel iets kloppen want alles is minder en ik kan het ook echt zien.

Het vervolg

Ik had graag de challenge afgesloten met een gezamenlijke training in Amsterdam met de personal trainers en Wendy maar ik werd ziek en uiteindelijk ging de training vanwege het warme weer niet door.
Ik krijg  nog steeds dagelijks een training toegestuurd. Meestal 10 minuten soms een wat langere. Heb je geen tijd voor een langere dan pak je er een oude training bij. Ik vind het leuk om te doen. Het is altijd in je dag in te plannen en je hebt ook echt wel het idee dat je wat doet. Over een maand of 2 doe ik weer even een update! Tot die tijd DISQ ik vrolijk door 🙂

UPDATE

Inmiddels gebruik ik nog steeds de disq. Betrap mij er op dat ik het wel wat minder vaak doe. Helaas wordt ik a.s. donderdag aan mijn knie geopereerd wat het er niet gemakkelijker op maakt. Ik ben absoluut van mening dat wanneer je het of elke dag 10 min. doet of 3x per week bijv. 2 sessies achter elkaar het het effect heeft. Ik kon ook zeker verandering in het lichaam zien en mijn conditie was verbeterd merkte ik na een rondje rennen. Dus JA ik ben nog steeds  erg voor de disq!!!

16 gedachten over “Fit en sterk met de 21 dagen challenge van DISQ, mijn resultaat

  1. Ik ben er nog steeds mee bezig. Wel minder vaak dus wil het wel weer meer oppakken. Kan wel echt zeggen als je het consequent doet, of elke dag of zo’n 3x per week 2 sessies bijv. achter elkaar dat het absoluut effect heeft

 1. Ik was benieuwd naar hoe het nu gaat met de Disq training…. wat zijn de resultaten en ervaringen tot nu toe? In deze laatste blog vermeldde je dat je met een maand of twee een nieuwe update zou plaatsen.

  1. die van mij spelen ook heel graag verstoppertje hoor! Slappe buikhuid is niet altijd goed te herstellen ivm bijv. uitrekken door zwangerschap e.d. TOch ben ik van mening dat het programma zeer divers is en alle delen van je lichaam zeker aanpakt dus ook je buik.
   Het beste is het nog wel altijd om een combinatie van geschikte voeding er naast te doen. Dit merk ik zelf ook enorm. Maar ook hier kun je hulp bij krijgen tijdens het programma

  1. Hey Karin, In gewicht niet heel veel maar kon zeker verbetering zien in het lichaam qua meer gestroomlijnd en meer spieropbouw. Spieren wegen meer als vet dus dat er niet direct veel gewicht afging is dan wel logisch.

 2. Helemaal met je eens! Sinds begin januari dagelijks 10 minuten getraind, soms 2 trainingen en super resultaat! Bijna 12kg eraf en heel veel centimeters. En het belangrijkste: het is leuk! Nog steeds na 3 maanden! Ik kan het alleen maar aanraden! Het werkt echt!

 3. Hoi, het lijkt mij ook heel leuk om met de disqs te trainen. Maar kun je de workouts ook bewaren zodat je als je na een jaar stopt met je abonnement nogsteeds de workouts hebt?

  Groetjes majelle

  1. Hey, Dat is wel het jammere. De workouts zie je door in te loggen op hun site. Dus geen abonnement…ook geen toegang meer. Dat is inderdaad wel beetje jammer. Wel weet ik nu door ervaring wel mijn 10 minuten vol te maken zonder begeleiding maar met is natuurlijk altijd leuker en beter dus ja , dat is wel een dingetje.

 4. Kun je de video’s met oefeningen alleen bekijken op een laptop of ook op je mobiel? Dat laatste is natuurlijk fijn als je buitenshuis wilt sporten. 🙂 De video’s die je ontvangt, kun je die altijd onbeperkt terugkijken of blijven ze maar een paar dagen zichtbaar?
  Als je blessures hebt, worden de oefeningen daar dan op aangepast? Sorry een boel vragen.

  1. Hey Barbara. Nee kan ook overal op hoor want je logt gewoon op hun site in dus geen probleem. Zolang je lid bent kun je de video’s bekijken en zo vaak herhalen als je wil. Stopt je abonnement dan kun je er helaas niet meer bij, dat is wel jammer.
   In principe volgt iedereen dezelfde les maar wanneer je het volle pakket hebt kan je ook altijd contact opnemen met een trainer die je aanpassingen kan geven en je hierin begeleiden maar in principe staat de les gewoon vast.

Laat een reactie achter