Vereeuwig je mooiste vakantieherinneringen in een fotoalbum

Ok, je gaat op vakantie. Geniet van het waanzinnige weer, de prachtige omgeving en de leukste uitjes. Natuurlijk maak je ook enorm veel foto’s. Tegenwoordig vooral met onze mobieltjes die we altijd bij de hand hebben. Nu kom je thuis…en dan? Doe jij nog iets daarna met je foto’s? Of blijven ze voor eeuwig op je mobieltje/camera staan. Persoonlijk merk ik dat ik sinds het digitale tijdperk eigenlijk bijna niks meer met alle leuke foto’s doe. Tijd voor verandering!

Mijn vakantie fotoalbum

Het werd tijd om op zijn minst elk jaar een vakantiealbum te maken.Net voordat ik dit jaar naar Kreta ging besloot ik alvast de vakantie van 2017 erbij te pakken. Ik ging toen met mijn kinderen en nichtje naar Lanzarote (lees mijn artikel hierover hier) Een prachtige, bijzondere vakantie waar we geweldige herinneringen aan hebben. Ik ging aan de slag met het maken van een digitaal fotoboek. Iets waar ik eerst wat tegenaan keek omdat ik geen zin in het gedoe had, foto’s uitzoeken, alles een plekje geven enz enz. Maar hoppa, niet zeuren en uiteindelijk was ik in een wip klaar.

   

Fotofabriek

Ik ging aan de slag bij de Fotofabriek. Online kon ik mijn type album kiezen. Ik koos voor een hardcover A4 formaat. Ik hou van een hardcover versies omdat die het minst snel beschadigen. Het invullen gaat super simpel. Je kunt voor leuke standaard lay-outs per pagina kiezen of zelf je indeling bepalen. Foto’s kun je uploaden en zodra je ze in het fotoalbum geplaatst hebt komt er een 1 bij te staan. Zo weet je zeker dat je hem al een mooi plekje gegeven hebt. Iets wat ik zelf erg handig vond. Ook kun je overal teksten invoeren.

Na een uurtje prutsen had ik een prachtig album. Je kunt na het afronden een preview bekijken. Zo weet je zeker dat alles goed geplaatst is en je lay-out naar wens is. Natuurlijk kun je hierna nog dingen wijzigen. Wanneer je er echt zeker van bent dat hij helemaal naar wens is stuur je hem op.

Het resultaat

Het leuke is dat je bericht krijgt wanneer hij in productie is inclusief een aantal korte filmpjes. Hierop kun je zien dat een boek gedrukt wordt en hoe de kaft gemaakt wordt. Domme ik had de coverfoto iets te klein gelaten dus ik kreeg een keurig mailtje of ik dit nog wilde veranderen. Op mijn verzoek hebben ze hem goed beeldvullend gemaakt. Heel erg fijn dat daar voor het drukken even op gelet wordt.

Na een paar dagen had ik het resultaat in huis. Echt een mooi album. Foto’s super scherp en de kleuren zijn echt prachtig. De kids vonden het ook geweldig om even de herinneringen van vorig jaar op te halen. Zeker een aanrader om te doen. Mijn goede voornemen is dan ook om minimaal elk jaar een mooi vakantiealbum te maken. Dit jaar wordt hij van ons bezoekje aan Kreta!

 

Laat een reactie achter