Waan je een dagje in Indonesië in dierenpark Taman Indonesië

We love uitjes met de kids. Met mijn zusje en onze 4 kids in totaal trekken wij er zeer regelmatig op uit. Vanuit Friesland betekent dat alleen vaak dat we best even een stukje moeten rijden voor we ergens zijn. Nu kregen we van links en rechts tips over een super leuk, klein park in Steenwijk. Dit is niet ver bij ons vandaan. Een mini Indonesische dierentuin. Ideaal voor ons en zeker een bezoekje waard. Hoe we het vonden? Je leest het hieronder.

    

Het dierenpark

In dit kleine dierenpark vind je bijzondere dieren uit Indonesië. In een ruimte naast de ingang vind je o.a. prachtige planten, bloemen en kruiden.

Buiten zorgen de bomen voor enorm veel beschutting waardoor het dierenpark ook een fijne plek is om te zijn bij warm weer. Overal komen de meest bijzondere vogelgeluiden vandaan. De kinderen krijgen een leuke kaart mee waarop ze vogels kunnen aankruisen die ze tegenkomen. Ik weet niet alle namen meer maar er zaten echt zulke mooie en grappige tussen. Een van onze favorieten waren deze grote vogels die enorm veel herrie konden maken. Hun gekwetter leek op heel hard lachen.

    

Ook prachtig was de Batikspin. Deze mooie ranke spin maakt een 3d web. Heel erg bijzonder om te zien. In een afgesloten enorme kooi zat ook de Goffini Kaketoe. Een ontzettend grappig diertje wat heel erg nieuwsgierig was. Verder vlogen er allemaal kleine felgekleurde vogeltjes rond, zag je mooie slangen en de Loewak.

We kregen een korte uitleg tijdens het voederen door een verzorger, en kregen we meer te weten over de Loewak en het schattige otterstel die in het park wonen.
De Loewak, je weet wel die koffiekat waarvan mensen heel veel voor hun uitgepoepte koffiebonen betalen. Het ontstaan van deze koffiesoort zit bij de arbeiders in de koffiebranche. Gewone koffie was te duur dus ze begonnen koffie te maken van afval. Aangezien de Loewak graag de koffieplanten eet, en de bonen niet verteerd werden,werden deze verzameld en hier werd koffie van gezet. De smaak beviel en het werd alom bekend dat dit wel eigenlijk hele bijzondere koffie was. Helaas wordt er met deze kat enorm gefokt door de lokale bevolking want ja, er is geld mee te verdienen.

       

In het restaurantje kun je genieten van echte Indonesische gerechtjes zoals spekkoek. In het park worden regelmatig bijzondere evenementen georganiseerd, allen te maken met Indonesië. Verder staat de ingang boordevol souvenirs en eigenaardigheden. Natuurlijk wilden wij het park extra steunen dus de kids konden shoppen.

Conclusie

Al met al zeker een park wat een bezoekje waard is als je een leuk alternatief voor een mega dierenpark zoekt. Wij waren er ongeveer 2 uurtjes zoet met 4 kids in de leeftijd van 6-10 jaar. Het is er heerlijk koel en beschut en je waant je in Indonesië, ook door de aankleding in het park. Om de prijs hoef je het niet te laten. Kids 2-12 jaar € 5,- en volwassenen €8,50.
Voor meer informatie check de site

      

 

Laat een reactie achter