Lanzarote met 3 kinderen

 

Afgelopen zomer was het zo ver. Voor de kinderen voor het eerst op vliegvakantie en wel meteen 4 uren vliegen naar het prachtige zonnige Lanzarote.

Voor mij de 1e x alleen zonder partner (ivm scheiding). In zijn plaatst heb ik mijn prachtige nichtje meegenomen.

Best spannend als je gewend bent altijd met minimaal nog 1 volwassenen te zijn. Je loopt tegen simpele dingen aan die vooral praktisch soms lastig zijn. Er moet 1 kind plassen…betekend dat er 1 volwassenen, 2 andere kinderen en vele koffers in het publiekelijke toilet staan te wachten.

In het vliegtuig heel handig. 3 Zitplekken naast elkaar maar er is maar 1 volwassenen en 3 kinderen. Dit is een probleempje aangezien je niet een alleen wil laten zitten maar ze niet met z’n drietjes naast elkaar mogen. Heel handig.
Wat erg leuk is is dat ineens buitenstanders vrijwillig gaan helpen. Die zien ook dat het wat lastig is in je upje soms en je er soms ook echt niet bij kan als kind aan de buitenkant wat in het gangpad laat vallen. Dan duiken er spontaan mensen in het pad om de spullen op te rapen.

Mensen die spontaan hulp bieden met het in de gaten houden van de kids op drukke plekken. De dames waren nooit een probleem die zijn 9 en 10 maar mijn mini mannetje van toen 5 was wel een behoorlijke uitdaging soms al ging het verder helemaal super.

Lanzarote is een mooi vulkaaneiland barstensvol Engelse toeristen maar niet vervelend. Wij logeerden in een appartement in Place del Carmen. Mooi aan de boulevard waar het straatbeeld bestond uit chinezen met een snuisterijen winkel met artikelen rechtstreeks geïmporteerd uit China, een restaurant (variabel qua keuken) en een (jawel) Engelse pub. Heel bijzonder maar allemaal wel heel gezellig.

Toevallig hadden we een enorme pech qua bezienswaardigheden aangezien het gehele toeristische personeel op het eiland in staking waren dus helaas geen bezoekjes aan de mooie grotten, het natuurpark e.d. Erg jammer.
Wel hebben we onze glasbodemboot tocht gemaakt. Dit was heerlijk qua tochtje maar qua glasbodem gedachte viel het wat tegen. 3 hele kleine raampjes waar je door naar buiten kon kijken. De visjes werden gevoerd maar hebben we weinig gezien. Geen punt. Boottochtje was heerlijk en vissen zag je zo al om je heen zwemmen met het fantastische heldere water.

Al met al een heerlijke vakantie voor het eerst als single mom met geen 2 maar wel 3 kids 🙂 Zeker voor herhaling vatbaar.

             

Bewaren

Laat een reactie achter