Unieke, bijzondere en handgemaakte modeproducten van Disenyo

Unieke en handgemaakte modeproducten uit de Filipijnen. Je vindt deze bijzondere producten bij Disenyo. Ik ontmoette Disenyo op de ‘Vrouw’ beurs in Leeuwarden met hun prachtige stand. De enthousiaste eigenaren, Geert en zijn vrouw Jovy, scoorden hoge ogen met hun collectie bij de bezoekers. Bijzonder, apart, nieuw en mooi waren veel terugkomende kreten.

Disenyo

Tijdens zijn vele reizen door Zuid-Oost Azië ontmoette Geert zijn vrouw Jovy. Samen deelden zij een enorme passie voor lokale handgemaakte tassen en sieraden.Het idee werd geboren om een import van natuurlijke, hoogwaardige, handgemaakte sieraden en tassen uit de Filipijnen op te starten.

Disenyo werkt nauw samen met kleine familiebedrijven in de Filipijnen, welke daar toeleverancier zijn richting verschillende high-end labels. Op deze manier helpen Disenyo en de kopers van hun producten deze mensen en dragen ze bij aan betere leefomstandigheden en een toekomst voor deze mensen. De producten zijn namelijk allemaal handgemaakt. De achterliggende gedachte is dat er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van eco producten. Producten rechtstreeks uit de natuur die zo gerecycled worden. Denk aan palm, gras en parelmoer. De grondstoffen groeien hier in de natuur en kunnen herwonnen worden. Mocht er iets niet lokaal te krijgen zijn dan wordt het geïmporteerd onder streng toeziend oog van de eigenaren om alleen het beste materiaal te gebruiken.

    

Clutches

Clutches worden o.a. gemaakt van fijn geweven blad of gras waar dagen werk in zit. Ontzettend fijn en gedetailleerd werk. Parelmoer wordt ook vaak gebruikt en vind je terug in de sieraden maar ook in de clutches. Samen met bijvoorbeeld prachtige kralen worden het echte kunststukjes. Een van de clutches waar ik fan van werd, nadat ik hem in het echt mocht bewonderen, was de Deohala.

Deze is gemaakt van gewoven palmbladeren en is prachtig en verfijnd. De combinatie met natuurstenen als sluiting maakt het helemaal af. De clutch is in de hand te dragen maar kan ook door middel van de ketting over de schouder gedragen worden. Een echte subtiele eyecatcher.

    

Parelmoer sieraden

De sieradencollectie van Disenyo is zeer uitgebreid. Prachtige colliers, armbanden en oorbellen. Ook hier is veel gebruik gemaakt van locale natuurlijke producten. Parelmoer vind je hier ook weer veel terug. Iets wat ik persoonlijk heel erg mooi vind.
Mijn eigen keuze ging uit naar een armband met matching oorbellen. Het parelmoer is mooi licht van kleur met een schitterende glans. De armband heeft aan de buitenkant een vlakke kant en de binnenkant is ronder. Dit zorgt voor een zeer fijn draagcomfort.

Een opvallende armband die ervoor zorgt dat je verder eigenlijk weinig nodig hebt. De oorbellen zijn fijntjes en mooi neutraal en passen perfect bij de armband.

    

Mijn mening

Ik was ontzettend verrast door de prachtige collectie. Clutches die kunstwerken op zich waren. Zo fijn, zulke mooie materialen en combinaties. Hier kan je alleen maar van genieten. Misschien niet allemaal producten die je dagelijks zult gaan gebruiken, maar hoe mooi is het om deze te dragen tijdens een speciale gelegenheid. De producten ontvang je chique verpakt thuis in mooie bewaardozen.

De collectie zal nog uitgebreid gaan worden met o.a. prachtige beelden die ik heb mogen bewonderen op de beurs. Kortom: Disenyo is een shop om in de gaten te houden, ideaal voor iets moois voor jezelf maar ook wanneer je op zoek bent naar een geschenk.

Een gedachte over “Unieke, bijzondere en handgemaakte modeproducten van Disenyo

Laat een reactie achter