Een workshop handlettering is hard werken!

Handlettering. Je komt het tegenwoordig overal tegen. Bekende spreuken voorzien van prachtige sierletters op mooi papier. Je ziet het op wenskaarten, tekstborden, noem maar op. Allerlei winkels spelen er slim op in. Van de Kruitvat, de Action tot de betere boekhandel. Overal haal je kalligrafie stiften en mooi papier. Ook zijn er vele oefenboekjes op de markt en natuurlijk staat het internet boordevol inspiratie materiaal. Ik mocht een workshop volgen om mijn talent in handlettering te ontdekken (of juist niet, oordeel zelf)

    

Wie, wat en waar

Een poosje geleden maakte ik een blog over de leuke kralen van Kralenwinkel Albertien. Recentelijk maakte ze me er op attent dat ze in Tijnje ook een workshop handlettering organiseerde. Deze wordt gegeven in samenwerking met Femke van MadeByFem. De workshop wordt door de dames samen of afzonderlijk gegeven. Enthousiast  ik was toog ik op een mooie vrijdagavond naar Tijnje om weer eens iets nieuws te leren.

    

De workshop handlettering

De workshop werd gegeven door Femke deze avond. Er werd begonnen met het geven van vele mooie voorbeelden van wat je nu eigenlijk kunt maken. Er zijn ontzettend veel verschillende, en soms hele simpele, manieren om van een standaard tekst een mooi pronkstukje te maken. Na het bespreken van de voorbeelden mochten we aan de slag met 2 soorten stiften om te oefenen. Zoals al voorspeld was hadden we het allemaal ontzettend druk en bijna geen tijd voor de koffie en alle lekkere koekjes die in de hoek voor ons klaar stonden.

Na een poosje met de stiften geoefend te hebben mochten we los met kleurtjes. Altijd leuk om er een vrolijk geheel van te maken. De techniek van het maken van een mooie gekleurde achtergrond werd goed uitgelegd en voorgedaan zodat we allemaal snel zelf aan de slag konden. Na het maken van een proefje begon het echte werk!

Mijn handletter werkje

Ik koos ervoor om iets met een eenhoorn te gaan maken voor mijn eenhoorn super fan. Mijn eigen dochter. Ik zocht een lieve tekening op en gebruikte de tekst ‘Unicorn power’. Het eindresultaat mocht er zijn vond ik. Heerlijk vrolijk, perfect voor op de kinderkamer. Thuis heb ik hem voorzien van een simpel lijstje en als verassing op haar kamer gezet.

Wat vond ik van de workshop

De avond was super gezellig. Achter ons zat Albertien een geweldige workshop armbanden te geven en wij zaten met een man of 10 te handletteren. Iedereen even geconcentreerd aan de slag. Femke gaf zeer duidelijke instructies zodat we steeds meteen aan de slag konden zonder lang te moeten wachten. De tijd vloog dan ook echt voorbij. Zeer zeker een aanrader om eens te gaan doen. Ook erg leuk voor een bedrijfs- of vriendinnen uitje. De workshop kun je in de Tijnje volgen of op locatie. Na het volgen super enthousiast? Dan is het altijd mogelijk om de gebruikte materialen in de webshop of tijdens de cursusavond aan te schaffen.

KORTING
Voor de lezers van mijn blog mag ik een leuke korting weggeven. Op  21 april of 25 mei zijn er weer open workshops. Geef bij het boeken de kortingscode Juulsblogt door en je krijgt € 5,- korting op de totaalprijs.

Geef een reactie