Zonbescherming en terugdraaien van huidveroudering. Eucerin heeft er een product voor

Jezelf beschermen tegen de zon. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Als bescherming tegen verbranden maar zeker ook tegen huidveroudering of zwangerschapsmasker. Hoe ouder je wordt hoe meer de eventuele schade door de zon zichtbaar wordt. Ernstige zonschade herken je aan diepe rimpels, een lederachtige huid en bruine en rode vlekken. Natuurlijk heeft gelukkig lang niet iedereen hier last van maar dat de zon niet heel bevorderlijk voor je huid is is wel bij iedereen bekend.
Zelf heb ik toch een paar tekenen van het zwangerschapsmasker, een lijntje om de bovenlip en een plekje onder mijn wenkbrauw. Ondanks goed smeren tijdens de zwangerschap. Keek ik ook echt naar de kwaliteit van mijn product? hmm nee niet echt. Achteraf stom maar wie weet kan ik verdere schade nu beperken en misschien zelfs iets herstellen. Ik mocht aan de slag gaan met een product van Eucerin. Dit zou een heel goed middel voor mij kunnen zijn. Hier zijn mijn bevindingen.

Eucerin Photoaging Control Fluid

Mijn eerste indruk is goed. Een fijn flesje met handig doseersysteem. De Fluid is fijn qua structuur, geurloos en trekt snel in. Ik heb gekozen voor de factor 30. Mijn huidige zonnebrandcrèmes zijn eigenlijk altijd minimaal factor 30 omdat ik op sommige plekken snel verbrand en graag de huid optimaal bescherm.

Eucerin meldt dat het naast de zonbescherming ook tekenen van huidveroudering vermindert. Het geeft een intense hydratering en bescherming. Het bevat UVA en UVB bescherming en een unieke biologische celbescherming. De fluid bevat twee typen Hyaluronzuur. Deze verminderen o.a. de rimpels. Hyalaronzuur is in staat vocht vast te houden. Een gezonde vochtbalans van de huid is essentieel wanneer je een jonger uitziende huid wilt. Een oudere huid wordt slapper, droger en rimpels dieper.

Er zijn vele testen mee gedaan maar wil jullie niet vermoeien met cijfertjes. Kort gezegd de uitkomst was zeer goed en gemiddeld ruim 93% vond het product prettig aanvoelen op de huid, niet plakkerig, snel geabsorbeerd en vindt dat het een prettige structuur heeft. Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.

De fluid is erg goed om dagelijks te gebruiken als dag en nacht crème. Je bent altijd beschermd tegen de zon. Denk er alleen om dat wanneer je het ook echt als enige zonbeschermingsproduct wilt gebruiken, dat je wel overdag nogmaals smeert voordat je in de zon gaat en vooral nadat de huid nat is geweest door zwemmen of zweten bijvoorbeeld. Anders is hij niet meer goed beschermd.

Resultaat en vervolg

Inmiddels gebruik ik de crème nu een week. Ik wil na ongeveer 3 weken een klein vervolg onder aan dit artikel neerzetten met daarin mijn bevindingen. Ik ben benieuwd of ik dan ook iets kan ontdekken aan verminderde tekens van de huidveroudering. Hiervoor moet ik de fluid langer dan een week gebruiken. Kortom, over een paar weken volgt een stukje aanvulling in dit artikel.

Een gedachte over “Zonbescherming en terugdraaien van huidveroudering. Eucerin heeft er een product voor

Laat een reactie achter