Tips voor een warme en gezellige herfsttuin

Kruip deze herfstperiode niet meteen weg onder een dekentje op de bank, maar ga juist naar buiten! Met een paar aanpassingen kun je de frisse dagen nog comfortabel doorbrengen in de achtertuin. Pak er een goed boek bij of nodig een paar vrienden uit. Na het toepassen van de 6 onderstaande tips kun je optimaal genieten van een warme en gezellige herfsttuin.

Tip 1. Schaf comfortabele tuinmeubelen aan
Comfortabele tuinmeubelen mogen natuurlijk niet ontbreken. Omdat je er niet alleen in de zomer gebruik van maakt, mag je best investeren in een luxe loungeset. In de herfst kun je hier ook nog veel plezier van hebben! Zorg ervoor dat de tuinset lekker zit en vul het aan met extra kussentjes en warme dekens voor de herfstperiode.

Tip 2. Bouw een houten overkapping
De Nederlandse herfst gaat vaak gepaard met veel regen. Laat dit jouw ontspannen middag in de tuin niet verpesten en schaf een overkapping aan. Zo zit je altijd droog. Ben je een beetje handig en wil je geld besparen op dit project? Ga dan voor een houten overkapping of veranda. Een houten overkapping is namelijk gemakkelijk zelf te maken. Gebruik bijvoorbeeld eiken balken 20×20 als staanders of schaf een kant-en-klaar bouwpakket aan.

Tip 3. Zorg voor beschutting
Beschutting is niet alleen fijn voor wat extra privacy, maar houdt ook de frisse windvlagen tegen. Zet een schutting van eikenhout in de achtertuin en maak minimaal één kant van de overkapping dicht. Wil je zelfs in de winter kunnen genieten van de tuin? Tover de overkapping dan om tot tuinkamer en maak het helemaal dicht met glazen schuifwanden.

Tip 4. Fleur de tuin op met herfstbloeiers
Zet een aantal herfstbloeiers in de tuin, zodat je ook in dit seizoen kunt genieten van kleurrijke bloemen en bloeiende planten. Een paar leuke opties zijn: de Aster, Herfstanemoon, Zonnehoed en Zilverkaars.

Tip 5. Maak het warm met een vuurtje
Met een vuurtje breng je zowel letterlijk als figuurlijk meer warmte in de tuin. Schaf een tuinhaard, vuurkorf of vuurschaal aan en zet deze (op een veilige plek!) vlak bij het terras. Een andere optie voor meer warmte is een elektrische heater of terrasverwarmer.

Tip 6. Creëer sfeer met buitenverlichting
Je maakt de herfsttuin nog gezelliger met sfeerverlichting. Van lantaarns en
tafellampen tot een gedrapeerd lichtsnoer onder de overkapping. Controleer wel eerst of de lampen geschikt zijn voor buiten. Dan kun je ze zorgeloos laten staan/hangen.

Je interieur binnen ook aanpakken? Check ons blog over mooie jaloezieën

Laat een reactie achter