Laat jij ook de boodschappen door een flitsbezorger aan huis leveren?

Het is de laatste maanden een service die flink aan populariteit wint: de flitsbezorging. Wanneer je woont in regio’s als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heb je ze vast en zeker als wel eens zien rondrijden. De fietskoeriers bezorgen de boodschappen met herkenbare jassen en tassen van onder andere Gorillas, Zapp, Getir en Flink. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over flitsbezorging. We beantwoorden vragen als; Wat is het, wat kost het en hoe kan ik er zelf bestellen?

Wat houdt deze snelle boodschappen bezorging precies in?

Traditionele supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Picnic en COOP leveren hun boodschappen aan huis middels bezorgauto’s / bestelbussen. Je moet minimaal een dag van tevoren je bestelling doorgeven en een bezorgmoment kiezen. Bij flitsbezorgers werkt dat anders. Via bijvoorbeeld de app van de Zapp boodschappenservice kun je boodschappen bestellen en binnen 20 minuten aan huis laten bezorgen. Er zijn zelfs bedrijven die al binnen 10 minuten kunnen leveren (afhankelijk van je locatie). Dit doen ze middels speciale magazijnen van waaruit orderpicking en leveringen gecoördineerd worden.

Wat kost flitsbezorging?

Je hebt bij de snelle online supermarkten niet te maken met een hoog minimum bestelbedrag. Zo kun je doorgaans als vanaf €1 een bestelling plaatsen. Je moet wel betalen voor de bezorging (net als bij reguliere supermarkten). Deze tarieven zijn echter wel veel gunstiger. Je betaalt namelijk slechts €1,80 bezorgkosten. Als we kijken naar de gemiddelde tarieven van de artikelen dan liggen deze redelijk in lijn met die van de supermarkt op de hoek. O.a. Gorillas en Flink hebben ook zeer scherpe wekelijkse aanbiedingen waarvan je kunt profiteren. Tip: je kunt bij PLUS tegenwoordig ook kiezen voor de Express service. Dit kost €2,50 extra. Je bestelling kan dan al binnen 2 uur bezorgd worden!

Hoe wordt er bezorgd?

Op dit moment werken alle grote flitsbezorgers met elektrische fietsen. Daarnaast wordt er ook al deels gewerkt met snellere elektrische scooters. De komende tijd gaat Gorillas experimenteren met elektrische bakfietsen. Zoals je ziet kiest men dus uitsluitend voor duurzame vervoersmiddelen. Dit maakt dat de snelle boodschappenservices erg duurzaam zijn. Je kunt de bezorger volgen in de App nadat je besteld hebt. Je ontvangt vooraf een ETA (verwachte levertijd) die doorgaans nog wat kan worden bijgesteld door verkeersdrukte. Over het algemeen is deze levertijd best nauwkeurig.

Waar wordt er geleverd aan huis?
Op dit moment zijn Getir en Zapp uitsluitend in Amsterdam beschikbaar. Gorillas en Flink hebben een uitgebreider bezorgnetwerk. Onder andere Flink is voornemens om de komende maanden snel uit te breiden naar 20+ steden. Als een flitsbezorger live gaat in een stad wordt er niet overal geleverd. In de App kun je het afgebakende gebied bekijken (vaak het centrum en enkele wijken daarbuiten). Deze bedrijven kunnen niet leveren in de buitengebieden omdat de bezorgtijden dan niet gegarandeerd kunnen worden. Je kunt naast een woonadres ook kiezen voor bijvoorbeeld kantoor (werklocaties) of openbare plekken zoals een school, park of sportveld.

Overzicht met leveranciers

Benieuwd welke flitsbezorgers er allemaal zijn? Hieronder vind je een handig overzicht met de 10-minuten-bezorgservices waar je momenteel uit kunt kiezen.

FlitsbezorgerMin. bestelbedragBezorgkostenOpeningstijden
Flink€1,00€1,8008:00 tot 00:00
GorillasGeen€1,8008:00 tot 23:00
Getir€10,00€1,8008:00 tot 00:00
ZappGeen€1,8024 uur p/dag

Bezorgen ze al bij mij?

Het bezorggebied van de flitskoeriers breidt zich razendsnel uit. Met name Gorillas en Flink bezorgen al in veel verschillende Nederlandse steden. Hieronder vind je per bezorgdienst de steden waar al bezorg wordt:

  • Flink: Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Delft, Deventer, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Tilburg en Utrecht
  • Gorillas: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht
  • Getir: Amsterdam
  • Zapp: Amsterdam

Meer achtergrond informatie
Wil jij graag meer weten over dit onderwerp? Bekijken welke nieuwe aanbieders er op de markt komen of welke buitenlandse bedrijven in Europa actief zijn? Lees dan direct meer over snellesupers.nl en bekijk de achtergrond artikelen. Via deze website kun je namelijk eenvoudig alle actuele gegevens over deze supermarkten bekijken en eventueel profiteren van kortingsacties voor nieuwe klanten of meer lezen over de huidige aanbiedingen. Wil je reageren op dit artikel? Dan kan dat door een mail te sturen naar info@snellesupers.nl.

Laat een reactie achter