6 redenen om voor jaloezieën te kiezen

Jaloezieën zie je meer en meer. Niet heel gek, want ze hebben ontzettend veel fijne voordelen én een elegante look. Nog niet overtuigd? We geven je 6 redenen om voor jaloezieën te kiezen.

  1. Meer privacy (en toch daglicht)

Laten we beginnen met wat ons betreft het allerfijnste voordeel aan jaloezieën. Ze zorgen er namelijk voor dat je voldoende privacy hebt, maar tegelijkertijd ook genoeg daglicht behoudt. Je kunt de horizontale lamellen namelijk dusdanig afstellen dat je evengoed gewoon naar buiten kunt kijken en er daglicht doorheen valt, maar dat je van buiten niet of nauwelijks naar binnen kunt kijken.

  1. Daglicht regelen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je het daglicht in huis sterk wil verminderen. Zodat het niet in je ogen schijnt, reflecteert op de tv of gewoon om warmte tegen te houden. Ook daar zijn jaloezieën perfect voor. Door ze half open te zetten blokkeer je het licht grotendeels, door ze te sluiten blokkeer je het licht volledig en wanneer je ze helemaal openzet laat je al het zonlicht weer naar binnen. Ideaal!

  1. Makkelijk schoon te maken

Veel mensen denken dat jaloezieën lastig schoon te maken zijn, maar het tegendeel is waar. Ze zijn namelijk heel gemakkelijk af te stoffen met een plumeau of een doekje. Wil je sneller te werk gaan, dan bestaan er ook speciale jaloezieën stoffers, waarmee je door middel van een handig systeem meerdere lamellen tegelijk af kunt nemen.

Kleine tip: stoor je je gauw aan stof, kies dan niet voor donkere jaloezieën want daar zie je stof namelijk extra goed op zitten.

  1. Ze zijn isolerend

Daarnaast hebben jaloezieën ook een isolerende werking, wat zowel in de winter als in de zomer heel fijn is. Het zorgt er namelijk voor dat tijdens de warme dagen de warmte zo veel mogelijk geweerd wordt en buiten blijft en in de winter precies andersom. Dan zorgen de jaloezieën ervoor dat de warmte binnen blijft en niet wegglipt.

  1. Past bij elke stijl

Veel mensen denken dat jaloezieën alleen in moderne en strakke woningen thuishoren, maar eigenlijk passen ze bij elke stijl. Het strakke van de jaloezieën kan je strakke interieur namelijk aanvullen of je klassiekere inrichting juist mooi complementeren. Daarnaast zijn jaloezieën in allerlei varianten te verkrijgen, waardoor je eigenlijk vrijwel altijd slaagt. Zo kun je kiezen voor aluminium, bamboe, pvc en houten jaloezieën. En dan zijn ze ook nog eens in allerlei kleuren diktes en breedtes te verkrijgen. Voor ieder wat wils dus!

  1. Het staat chic

Tot slot niet geheel onbelangrijk: jaloezieën zorgen voor een stijlvolle en chique uitstraling in je interieur. En ook dat kun je dus op verschillende manieren uit laten pakken. Industrieel-chic, bohemian-chic, hotel-chic, landelijk-chic, noem maar op!

Laat een reactie achter