Suppen in Friesland

20170805_144624

De interesse werd een poosje geleden al gewekt. Suppen. Een spannend woord voor iets wat zo ongeveer betekend, ga op een opgeblazen surfplank achtig ding staan, wiebel van links naar rechts en probeer je dan voort te bewegen met een peddel. Hoe kom je er op maar hoe leuk is het!

Gister mijn eerste les. Een kennismaking met suppen. Onder bezielde leiding van Elske Wind van Sup Centre Fryslan verzamelden we bij Paviljoen de Leijen in Rottevalle. Vanaf hier zouden we richting Rottevalle suppen. Na het schuilen voor een enorme bui konden we van start.

Eerst even uitleg over de techniek en dan hop het water op. Eerst netjes op de knietjes om de slag te pakken te krijgen. En ja…dan komt het moment dat je moet gaan staan. Als bambi op het ijs sta je rustig op om vervolgens minimaal de eerste 10 minuutjes volledig te staan shaken op het board. Zo dat lichaam moet echt even goed werken om in balans te blijven. Op een gegeven moment verdwijnen de bibbers en kan ga je met meer vertrouwen je reis vervolgen richting een waanzinnige zonsondergang.

Mijn ervaring vooral in het begin is kijk vooral niet teveel om je heen want dan ga je… En nee ik heb het droog gehouden maar heb regelmatig een gil incl. plons achter mij gehoord. Onder het mom van ik kijk niet want dan ga ik ook ben ik stug door blijven peddelen om na het behalen van de eindstreep maar eens te bekijken wie een nat pak had en wie droog naar huis mocht. De schade viel mee, 3 nat-8 droog!

Tijdens de cooling down kom je al meteen achter aan aantal stijve spieren, vooral de schouders en je trillende zeebenen verraden het vele werk wat je net verricht hebt. Kon zelf ook merken dat het peddelen steeds zwaarder begon te worden. De spierpijn viel trouwens mee.

Een super ervaring met zeer enthousiaste leiding. Absoluut de moeite waard.

Bewaren

Laat een reactie achter