Heerlijk smikkelen met deze prachtige bruidstaart

20526349_996503963820064_4293568899499396750_n

Afgelopen week een prachtige bruidstaart mogen maken. De taart werd gedecoreerd met fondant. Het bruidspaar had zelf een aantal vullingen uitgekozen na een heerlijke proef sessie waarin ze meerdere vullingen plus een cake hadden gekregen. Gezellig met familie kon er geproefd en samengesteld worden.

Deze taart werd gevuld met 3 echt heerlijke handgemaakte vullingen. Elke laag had zijn eigen vulling en dan 2 lagen. Alle benodigde ingrediënten heb ik x2 gedaan om 2 lagen te kunnen maken. Bij deze 2 van mijn fijne recepten voor een super lekker resultaat.

Recepten

Aardbeienbaveroise
150 gram zoete, rijpe aardbeien
450cc verse slagroom
40 gram suiker
7 gram blad gelatine

De gelatine week je in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Ondertussen zet je een klein laagje water op het vuur waar je de aardbeien in kleine stukjes in doet. Laat het water koken en blijf roeren totdat de aardbeien zijn opgelost. Als het iets is afgekoeld de gelatine er doorheen roeren tot de gelatine volledig is opgelost. Het mengsel even laten afkoelen. Wanneer afgekoeld een lepel slagroom toevoegen. Goed doorroeren zodat het goed opgelost is. Daarna de rest van de slagroom er doorheen spatelen. Hierna het liefst 2 uur laten opstijven in de koelkast.

Bokkepootjesroom
– 250 ml slagroom
– 1 zakje slagroomversteviger (Klopfix)
– 2 eetlepels suiker
– 1 pak bokkenpootjes

De slagroom met suiker en het zakje klopfix opkloppen. Ondertussen de bokkepootjes fijnprakken met een vork. Wanneer de slagroom opgeklopt is de bokkepootjes er doorheen spatelen en minimaal een uur laten opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!!!!

 

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter