Steel een diamant, ontsnap uit de gevangenisbus en vind de vluchtauto.

Wat doe jij op je vrije dag? Wij gingen een diamant stelen, ontsnapten uit de gevangenisbus, zwierven door het bos en vonden de ontsnappingsauto. Weer eens iets anders toch? Escape rooms en prison breaks. Super hot en populair. Ook mijn gezin is hier gek op. Zelf had heb ik meerder escape rooms al eerder gedaan maar mijn kinderen nog nooit. Een prison break was voor mij wel nieuw. Ik ging met mijn zusje en onze kids het avontuur aan bij Prisonbreak Paasloo en Escape room The Diamond in Wolvega. Lees snel hoe we het ervaren hebben.

Escape room The Diamond Wolvega

In het Van der Valk hotel in Wolvega vind je 2 escape rooms. The Piccolo en The Diamond. Een geweldig mooie locatie met 2 totaal andere kamers. Wij waren met 4 kinderen in leeftijd  van7-11 jaar. The Diamond is het meest geschikt om ook eventueel met kinderen te doen. Maar let wel, hij is nog steeds pittig! Het doel is het stelen van de enorme diamant van de familie Van der Valk. Dit gaat je alleen maar lukken door goed samen te werken, het oplossen van lastige puzzels en kalm te blijven. Een slim gemaakte escape room boordevol nieuwe puzzels en leuke elementen.
Is het ons gelukt? Yes we did it. Wel geef ik toe dat we een paar keer een kleine tip gekregen hebben. De kids vonden het ook geweldig alleen raakten ze wel even enorm gestrest toen de tijd begon af te tikken met wel een heel spannend muziekje. Heel leuk om te zien hoe ze er ook helemaal voor gingen. Een top uitje met je familie, vrienden of collega’s

Prison break

In Paasloo vind je, van dezelfde eigenaar, Prison break en nog een escape room. Wij gingen de Prison break doen. Dit is al helemaal een geweldige ervaring van begin tot einde. Rustig aan de koffie werden we ineens opgeschrikt door een bewaker. Deze strenge meneer begeleidde ons naar de hal waar we onze gevangenisoutfit aan moesten trekken. Het is dat ik geen carrière  in de gevangenis ambieer voor mijn kinderen maar het oranje overalletje stond mijn zoon wel TE schattig.
In een rij moesten we naar de gevangenisbus lopen waar we instructies kregen en werden opgesloten in 2 teams. Ik zat samen met mijn zoon en nichtje en mijn zusje zat in de andere ruimte met mijn dochter en haar zoon. In de wagen konden we door middel van het oplossen van raadsels proberen te ontsnappen. Omdat we met kinderen waren deden we de kinderraadsels.

Yes het lukte ons om te ontsnappen dus renden we snel de bus uit.. Daar werden we weer opgevangen door de bewaker. We kregen een rugzak en een route en moesten snel het bos in. Dit is de route die volwassenen altijd lopen. Wanneer het een kinderfeestje is met alleen kinderen wordt dit onderdeel aangepast en doen de kinderen een speurtocht in een grasveld.
De route was een speurtocht met aan het einde 1 ontsnappingswagen. Het team wat er als eerste was mocht mee met de wagen. Het was dus racen geblazen! Het bos in keken we ,bij het eerste raadsel, eerst eens in de rugzak. Hier zaten allemaal hulpmiddelen in die je kunt gebruiken bij de raadsels maar ja, welke wanneer. Gelukkig waren de kids bloedfanantiek dus die hadden de raadsels allen snel gevonden.
Na het voldoen van het gehele parcours lukten het ons om als eerste de wagen te bereiken met mijn zusje op de hielen. Nu nog een laatste raadsel oplossen en het avontuur was voorbij. Rood aangelopen en vol enthousiasme gingen we in de bus terug naar het restaurant.

Hoe hebben wij het ervaren

De escape room was ontzettend spannend met weer helemaal nieuwe elementen die ik nog niet eerder gezien had. Met de kinderen erbij helemaal leuk om eens te doen. Natuurlijk waren de jongens van 7 nog wat jong maar ze deden al wel geweldig mee en aan enthousiasme geen gebrek. De dames waren een ware aanvulling en hadden ook dingen zelf gevonden en opgelost.

De prison break was ook helemaal geweldig. De strenge bewaker en de koppies van de kinderen maakten de dag al goed. Ze wisten dat het niet echt was maar waren toch onder de indruk. Een hele goede balans van benadering, niet te streng maar wel streng genoeg. Het was prachtig weer wat erg meespeelde aan het plezier. Het genot van buiten zijn, de spanning en strijd met je andere team gaven zeker een extra spannend element. De raadsels waren soms best pittig en het was erg leuk dat je dan je rugzak met hulpmiddelen had.

Zowel gedurende de escape room als de prison break word je goed in de gaten gehouden door de begeleider(s) dus dit maakt het hartstikke veilig. Ook heb je in je rugzak een mobiel zitten met het telefoonnummer van de begeleider dus je kunt altijd hulp inschakelen wanneer je ergens niet uit komt of als er iets anders is.

Een aanrader? Een hele grote JA. Beide locaties zijn geweldige ervaringen en voor iedereen geschikt dus ik zou zeggen, trek je stoute schoenen en overal aan en ga ervoor!!!

 

Laat een reactie achter