Voortreffelijke tapas bij Las Tapas in Leeuwarden

Leeuwarden, een stad waar ik 8 jaar gestudeerd en een aantal jaren gewerkt heb. Voor mij niet onbekend dus. Een van mijn favoriete restaurantjes daar was het Te leuke Las Tapas. Een plek waarvan je wist, reserveer anders kun je wel eens voor niks komen. Inmiddels was ik er al een paar jaar niet meer geweest. Ineens doken ze op bij Social Deal met een geweldige deal. Geniet nu van al het lekkers met wel 51% korting. Van €22,50 voor €11,-. Nodig tijd om weer eens een tripje naar Leeuwarden te maken!

    

Het restaurant

Las Tapas vind je in de Oude Oosterstraat. Een schattig smal straatje in het centrum van Leeuwarden. Het restaurant heeft een beneden en een boven verdieping. Beneden vind je losse tafeltjes. Boven is er ook een gedeelte met tafeltjes en een heerlijke grote bank. Ideaal voor grotere groepen. Hier heb ik destijds ook wel eens gezeten met een groep van 14 kakelende dames. De sfeer is ontzettend gezellig. Warme kleuren, lichtjes en de decoratie aan de muren zorgen voor een heerlijke Spaanse sfeer. Aan het werk vonden we deze avond naast de koks, 1 dame en heer in de bediening. Deze 2 hebben de hele avond met zijn tweetjes het gehele restaurant bediend op een snelle en enthousiaste manier. We kwamen niks te kort.

     

De gerechten

Het restaurant staat bekend om zijn authentieke Spaanse tapas. Gerechten met liefde en passie bereid zonder opsmuk. We begonnen met een ronde koude hapjes en een heerlijke pizza. De hapjes bestonden uit inktvisringen, gebakken geitenkaas, een heerlijke salade, twee soorten wraps en een pizza. Een fijne variatie aan gerechtjes. Vers en zeer goed van smaak. Ik was met mijn twee kinderen die ook heerlijk zaten te genieten van alles.
Na de koude gang kwam de warme. Een schaaltje gebakken champignons, patatas bravas, gehakt in tomatensaus en kipkluifjes. Simpel geserveerd in stenen kommetjes waar je lekker uit kunt scheppen. Ook deze gang ging er zeker in en we zaten aan het eind bommetje vol.

    

Onze ervaring

Mijn herinneringen klopten nog altijd. Een ontzettend gezellig tapas restaurant waar het, ook deze keer, vol was. De gerechten zijn super vers en erg smakelijk. De sfeer als vanouds. Door de knusse setting en warme kleuren voel je je meteen thuis en heerlijk ontspannen.
Dus een aanrader? Yes na al die jaren nog steeds op mijn favorietenlijstje dus een zeer dikke JA.

    

2 gedachten over “Voortreffelijke tapas bij Las Tapas in Leeuwarden

    1. In het menu van social deal is het ongeveer 50/50 qua vlees en geen vlees maar ik weet zeker dat je meer vega gerechten zou kunnen regelen als je van tevoren even contact opneemt.

Laat een reactie achter