Live yoga volgen vanuit je woonkamer

Yoga, wie doet er niet aan. Moet eerlijk zeggen dat ik maar een paar keer eerder een yoga heb gevolgd. Wel heb ik jaren terug zeer fanatiek in de knoop gelegen met mijn Power Yoga dvd’s. Dit is net wat anders dan de reguliere yoga, meer intensief. Aangezien ik niet de mogelijkheden heb om ’s avonds de hort op te gaan met 2 kids thuis ben ik altijd op zoek naar goede sportmogelijkheden en momenten. Nu kreeg ik het aanbod om eens mee te doen met een live les yoga bij YOGA@HOME. Nee niet naar een yoga studio hobbelen maar gewoon thuis met mijn laptop op de achtergrond. Kijk daar hou ik van!

De yoga lessen, hoe werkt het

Voor de lessen kun je je online aanmelden. Na betaling van € 4,99 krijg je een link. Deze link geeft toegang tot die specifieke les. Omdat de les live is start hij ook precies op de aangegeven tijd. Woensdag avond van 20.00-21.00. Je kunt je computer vast startklaar zetten. Je ziet dan een startscherm met de resterende tijd tot de start van de les. Erg handig. Deze link blijft na de les nog 1 week actief zodat je de les nog een paar keer zou kunnen gaan herhalen. Erg handig wanneer je meerdere keren per week yoga wilt volgen of als je het toch op een ander moment wilt doen.

Yoga@home - Juulsblogt      Yoga@home - Juulsblogt

De les

De les wordt gegeven door Esther vanuit haar woonkamer. Esther werkt met 2 cameraposities en kan zelf switchen van close-up naar een totaalbeeld. Erg handig wanneer je even details van houdingen moet zien. De uitleg van de les is duidelijk en zeer goed te verstaan. Via mijn laptop was de les perfect te volgen. Deze had ik voor mij staan op een tafeltje. De les volgde ik samen met mijn dochter van 10. Die vond het ook heel erg goed te doen. Nu is die nog meer hypermobiel dan mij dus die buig je sowieso in alle houdingen.
De behandelde houdingen waren niet moeilijk en ook zeer goed voor beginners te doen en iets moeilijker te maken voor meer gevorderden.

Yoga@home - Juulsblogt     Yoga@home - Juulsblogt

Conclusie

Dit is een erg leuke manier om thuis yoga te doen. Doordat je je inschrijft en het elke keer op eenzelfde moment is werkt het ook best wel stimuleren. Je weet dat de les er aan komt en je kunt het moment echt gaan inplannen. Je hebt niet super veel ruimte nodig. Wij hebben het op ons vloerkleed gedaan wat helemaal prima was. Zeer geschikt voor beginners en de iets meer ervaren yoga fans. Ideaal ook dat je de les nog de hele week kunt bekijken dus je kunt de les vaker doen.  Zeker een aanrader.

p.s. nog een tip…..Zorg dat de hond niet in de kamer is. Die van ons was er heilig van overtuigd dat we wilden spelen dus bleef ons uitdagen haha.

Yoga@home - Juulsblogt

5 gedachten over “Live yoga volgen vanuit je woonkamer

Laat een reactie achter