Heerlijke pannenkoeken eten bij ‘De Zoete Inval’

Spontaan lekker uit eten gaan bij ‘De Zoete Inval‘. Mijn zusje en ik zijn goed in spontane acties. Zo ook weer vandaag. Om 17.00 besloten we om om 18.00 gezellig met de kids uit eten te gaan. Nu wonen wij in Drachten waar vrij veel restaurantjes zijn. Er waren een paar nieuwe op mijn lijstje en waar ik nog niet was geweest. Dit was er een van dus hoe leuk om er meteen een review over te schrijven. Vooral omdat het zeer geschikt met kinderen is. Hieronder onze ervaring.

De Zoete Inval

Dit is een leuk pannenkoeken restaurant. Gevestigd in een prachtig pand in Drachten waar voorheen restaurant Wilgenhoeve zat. Goed bereikbaar met eigen parkeerterrein aan de zuidkant van Drachten. Het restaurant heeft een beneden en boven verdieping. Mooi ruim opgezet inclusief een speelkamer voor de kids. Bij binnenkomst is het restaurant rechts en de speelkamer links zodat je ook geen probleem met het eventuele lawaai hebt die de spelende kindjes kunnen produceren.

De zoete inval - juulsblogt

De kaart en onze keuze

De kaart is uitgebreid genoeg. Naast zelf samen te stellen pannenkoeken staan er nog 11 heerlijk gevulde op het menu. Met het thema van de 11 steden tocht zijn er pannenkoeken zoals de Hindeloper met o.a. kip in teriyaki of de Leeuwarder versie met vanille ijs, kersen en slagroom. Mocht je kindje nu niet van pannenkoeken houden dan zijn er ook heerlijke patatjes met een snack er bij te krijgen. Wij gingen voor niet al te wilde versies omdat we iets minder honger hadden. Mijn zusje en ik hadden een spek met kaas pannenkoek. De kids een banaan pannenkoek, een met alleen spek, iemand had frietjes en mijn zoontje had de versierpannenkoek. Deze wordt gebracht met een paar snoepjes, hageltjes en smarties. Altijd een groot succes.
De pannenkoeken waren groot en erg lekker. Bijna alle bordjes zijn helemaal leeg weer ingeleverd.
Als toetje gingen de kids voor een kinder ijsje. Een lekker bakje ijs in een plastic bekertje wat ze mee naar huis konden nemen.

De zoete inval - juulsblogt     De zoete inval - juulsblogt

Ambiance en personeel

Er heerst een gezellige sfeer waar kinderen de grootste sfeermakers zijn. Niet erg ideaal als je romantisch met zijn tweetjes wilt dineren maar perfect met kinderen. De kinderen krijgen meteen bij binnenkomst kleurtjes en een kleurboekje, altijd leuk.  De gastvrouw is ontzettend vriendelijk en goedlachs.
Het bedienend personeel bestond uit 4 of 5 personen. Aardig dat zeker maar miste de actie. Zelf heb ik meer dan 12 jaar in de horeca gezeten en heb alle facetten van het werk wel gehad. Het harde werken, de inzicht en ervoor zorgen dat er zo optimaal mogelijk gewerkt wordt en zoveel mogelijk geld voor de baas verdient word dat mis ik tegenwoordig heel vaak.
Slordigheden, laks met opnemen, geen lege glazen ophalen, geen enkele keer vragen of we nog wat wilden drinken. Iedereen weet dat de winst in het drinken zit, niet in het eten. Het had met 2 goede pittige krachten ook gekund. Het rondhangen aan de bar, met lege handen lopen is mij altijd een doorn in het oog.

Conclusie

Een leuk restaurant wat zeer zeker geschikt is voor ook grotere groepjes. Gezellig om met de familie heen te gaan. De kwaliteit van het eten is goed al moesten we vandaag wel bijna 45 minuten wachten voordat we wat op tafel hadden. Dat vonden we wel lang aangezien we super simpele gerechten hadden. Mijn zusje was er al een paar keer eerder geweest en toen ging het allemaal wat sneller dus we hebben misschien even pech gehad.  Al met al zeker een aanrader vooral met kids en een plek waar we zeker nog wel vaker te vinden zullen zijn.
In totaal heb ik betaald voor 3 pannenkoeken, 3 frisdrankjes, 1 koffie en 2 ijsjes. Ik was ongeveer €38,- kwijt. Niet een gek bedrag voor 3 personen

De zoete inval - juulsblogt       De zoete inval - juulsblogt

11 gedachten over “Heerlijke pannenkoeken eten bij ‘De Zoete Inval’

  1. Grappig, ik heb nog wel eens bij de Wilgenhoeve gegeten. Kom nu de laatste tijd niet veel meer in Drachten want woon nu ergens anders, maar leuk dat er een pannenkoeken restaurant is gekomen. Ze zien er goed uit! Was vast een gezellige boel! 🙂

    1. ja ik heb ook een aantal keer daar toen gegeten ja. Altijd prachtige plek. Nu weet je in ieder geval dat er wat anders in zit anders zou je ineens raar opkijken met een pannenkoek 🙂

  2. Dat ziet er goed uit! Ik dacht eerst even dat je naar de ijssalon in Bodegraven was geweest, die heet namelijk ook ‘De Zoete Inval’ haha. Jammer dat jullie deze keer zo lang moesten wachten. De volgende keer misschien beter!

Laat een reactie achter