Een heerlijke pastinaaksoep met een verspakket

Een pastinaaksoep. Als ik heel eerlijk ben wist ik niet helemaal goed wat een pastinaak was. Wel eens zien staan bij ingrediënten maar als ik zonder bijbehorende bordjes een pastinaak uit de winkel moest halen zou ik even niet goed weten hoe die er uit zou zien. Nu lust ik bijna alles dus ben ik zeker ook te porren voor weer wat nieuws. Bij mijn supermarkt de Albert Heijn vond ik een lekker vers pakket voor een pastinaaksoep. Altijd zeer handig om te maken en weer eens iets nieuws.

Pastinaaksoep - Juulsblogt

Ingrediënten

In deze soep gaat het volgende:
– 3 pastinaken
– 1 gele biet
– 1 prei
– 1 gele ui
– 1 teentje knoflook
– 1 groene appel
– stukje gember
– 2 groentebouillonblokjes
– peterselie.

Werkwijze

De pastinaken en de gele biet moeten eerst even geschild worden. Ik doe dit altijd met mijn kaasschaaf. Deze, de prei en de appel snij je daarna in stukken. Je snippert de ui en knoflook, schilt de gember en hakt die fijn.

Je verhit 2 eetlepels olie in een soeppan waarin je de ui, prei, gember en knoflook even fruit. Dit is binnen een paar minuutjes klaar op een lage temperatuur. Voeg nu de pastinaak, biet en appel toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Vergeet niet alles zo nu en dan even om te roeren.

Voeg 1,25 liter water toe met de bouillonblokjes. Het geheel breng je aan de kook en laat het nu afgedekt nog ongeveer 15-20 minuten op een lage temperatuur gaar worden.

Pak je staafmixer en pureer de soep. Even proeven en naar behoefte wat peper toevoegen. Bij het serveren de soep garneren met fijngesneden peterselie

      

Smaak en conclusie

De soep heeft wat een zoete smaak. Dit komt vooral ook door de pastinaak die van zichzelf qua smaak tussen een knolselderij en wortel zit. De soep is niet pittig en super gezond. Ik vond hem heel erg lekker. De kinderen waren er niet heel erg enthousiast over.
Persoonlijk vind ik de vers pakketten echt ideaal. Alles zit er bij in dus je hoeft niks meer los te kopen wat ook een boel gedoe scheelt. De pakketten zijn super vers en heel simpel te bereiden. Zeker een aanrader!

Neem ook eens een kijkje bij een ander heerlijk recept met courgette en mosterd voor een heerlijke vullende gezonde soep.

5 gedachten over “Een heerlijke pastinaaksoep met een verspakket

Laat een reactie achter