Laat je was heerlijk ruiken met deze wasparfum

De ontdekking van wasparfum. Heerlijke fris ruikende kleding. Zo fijn als het net van de lijn komt en de heerlijke frisse buitenlucht je tegemoet komt. Helaas met het Nederlandse weer is het buitenhangen niet het hele jaar mogelijk. Binnen wordt het bij mij op de waslijn snel muf omdat het langzaam droogt. Natuurlijk heb je dan de geurende wasmiddelen en wasverzachters. Nu heb ik niet veel ruimte om mijn was na een rondje wasmachine op te hangen. Het verdwijnt dan vrij snel in de droger. Alle lekkere geuren van wasmiddel en wasverzachters zijn na een rondje droger dan ook meteen verdwenen helaas. Ook zijn er producten waar je beter geen wasverzachter bij kunt gebruiken zoals microvezel materialen e.d. Nu kwam ik iets tegen wat wel de geur aanhoud, zowel na een rondje wasmachine als een rondje droger. Dit is zacht voor de was en ook niet schadelijk bij microvezel, Wasparfum! Dat ik dat nu niet eerder ontdekt heb.

 

20210129_155752_resized_1
20210130_125901_resized

Wat is wasparfum

Ik ging aan de slag met de wasparfum van de merken Le Essenze di Elda en Horomia. Wasparfum is een vloeistof op basis van essentiële oliën. Er zijn flesjes met de vloeistof maar ook textielsprays. De flesjes gebruik je bij je was. De textielspray kan gebruikt worden op bijvoorbeeld bekleding, gordijnen e.d. De spray is zonder alcohol en zonder gas dus veilig te gebruiken en zelfs geschikt voor kasjmier en zijde.
De wasparfum is 100% parabenen- en nikkelvrij. Uiteraard zijn ze ook proefdiervrij. Er zijn ontzettend veel geuren te verkrijgen. Leuk is het dan ook om bijvoorbeeld eens te beginnen met een pakket met allemaal kleine proefflesjes. Je kunt dan telkens een andere geur proberen. Ook sowieso niet verkeerd om zo nu en dan van geur te wisselen. Door  altijd dezelfde geur te gebruiken word je uiteindelijk een beetje ‘geurenblind’. Het is goed om je neus te prikkelen en hem weer eens aan een andere geur te laten wennen. Zo ruiken de geuren alleen maar lekkerder.

 

20210129_154840
20210129_155728_resized_1

Hoe gebruik je de wasparfum

De wasparfum gaat in het bakje van de wasverzachter in je wasmachine. Je hebt echt maar heel erg weinig nodig. 5-10 Ml is al voldoende dus je kunt ontzettend lang met een flesje. Kleding met hele nare luchtjes? Deze wasparfum laat ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het flesje heeft een druppelaar dus het is zeer gemakkelijk te doseren. Na de was ruikt de wasmachine ook nooit meer muf, nog een voordeel.

De textielspray is zonder alcohol en zonder gas dus veilig te gebruiken. Spray een paar keer verdeeld over het textiel en laat het langdurig heerlijk ruiken. De vloeistof laat geen vlekken achter. Daarbij neutraliseert het nare luchtjes. Ik gebruik het bijvoorbeeld op mijn vloerkleed. Met een hond en een kat gaat die snel wat muf ruiken.

Een paar leuke andere toepassingen zijn bijvoorbeeld ook, een paar druppels op wattenstaafje in de stofzuiger en je hele huis ruikt héérlijk! Doe dopje wasparfum in je sop of dweilwater en je laat een lekkere geur achter in huis. Een heerlijke geur op het toilet? Druppel een paar druppeltjes op het gastenhanddoekje. Mogelijkheden zat!

Testrondes en een leuke korting!!!!

Uiteraard heb ik de producten uitgebreid lopen testen. Er zijn al vele wasjes mee gedraaid en ik heb al diverse geuren uitgeprobeerd van 2 verschillende merken. Het valt echt op dat de geur super lang in je kleding blijf hangen. Ik gebruik de spray op mijn vloerkleed en op de mat in de hal. Zo heb je wanneer je rondloopt steeds een subtiele verspreiding van de geur. Mijn wasverzachter mis ik absoluut niet en ik ben heel erg blij met de geur die ook overblijft na een rondje wasdroger, want dat miste ik echt. Beide merken functioneren wat mij betreft hetzelfde en zijn een aanvulling op elkaar omdat je zo echt een enorme keuze aan geuren hebt. Ik zeg een absolute aanrader!!! Overigens zijn er ook diverse boxen verkrijgbaar die super leuk zijn om als cadeautje te geven.
Je vindt vele verschillende geuren bij wasparfum. Met de code: julia21. Hiermee krijg je €2,50 korting op je bestelling.

Laat een reactie achter