Fun met crêpepapier

Aangezien vele van ons nog steeds thuis zitten door Covid dacht ik laat ik eens een ouder blog onder de aandacht brengen. Leuk om met je kids te doen.

Iedereen kent het oude vertrouwde crêpepapier. Ideaal voor knutselen maar wist je dat het ook perfect is om je haar een leuk kleurtje mee te geven?

Wat heb je nodig:

  • Een paar strookjes crêpepapier
  • Een kommetje
  • Lauw water

Stop een paar strookjes papier in het kommetje met het lauw warme water. Laat het even een paar minuutjes daarin zitten. Je ziet nu hoe het water aan het verkleuren is. Wanneer je een minuut of 5 verder bent haal het papier er dan uit, dit kun je weggooien. Pak nu je haar vast en hang het in het kommetje. Deze manier is vooral geschikt als je de onderste baan van je haar gekleurd wil, het dip dye.

Laat je haar een paar minuutjes in het water hangen. Hoe langer het er in hangt hoe intenser de kleur en hoe langer het blijft zitten. Onze ervaring is wanneer je het er kort in houdt het er met max 2 wasbeurten weer uit is. Hou je het er een paar minuten in dan kan het er wel een paar weken in blijven zitten.

Haal je haar er uit en dep het droog en geniet van je mooie leuke nieuwe kleurtje!

Natuurlijk kun je ook meerdere kleuren gebruiken, verdeel dan je haar in verschillende segmenten en hang die om de beurt in een bakje met de juiste kleur en maak zo een vrolijk geheel van je haar.

Hieronder voorbeelden van het resultaat met rood papier. Paars hebben we ook al een keer gebruikt, geeft ook geweldig effect maar was er vrij snel weer uit.

Laat een reactie achter