Waarom een goed telefoonhoesje zo belangrijk is

Geeft toe, een mobieltje is tegenwoordig toch echt een verlengstuk van je arm. Ik kan in ieder geval niet meer zonder en zit veel te lang en veel te vaak op dat ding. Gebruik hem voor werk maar kan ook eindeloos door Facebook, Instagram en andere sites scrollen. Mijn mobiel stop ik ook even in mijn jaszak, gooi hem zo in mijn tas en zo zullen we het allemaal doen. Natuurlijk willen we ook nog dat het mobieltje er een beetje leuk uit ziet toch? Natuurlijk zijn ze al mooi van zichzelf met de leuke gekleurde achterkanten maar is het verstandig een mobiel zonder telefoonhoesje te gebruiken? Helaas door schade en schande ben ik er achter gekomen dat het wel van groot belang is om de juiste bescherming te gebruiken.

Hoe het niet moet

Ik dacht ooit een mooi hoesje gevonden te hebben. Leuk kleurtje, zo’n mapjesvorm dus ook nog goed ingepakt. Super veilig toch? Ik had mijn mobiel net 3 weken. Nooit heb ik iets met een telefoon gehad qua schade en zo sla ik per ongeluk met mijn tas mijn mobiel uit mijn hand. Door de manier waarop ik hem vasthad ging het mapje open en viel hij eerst op een hoek en daarna plat op het scherm op straat. In slowmotion heb ik hem opgepakt om vervolgens 1/3 van mijn scherm aan gruzelementen te zien liggen. Hoe dan….. natuurlijk vielen mijn oudere mobieltjes ook wel eens maar daar was nooit iets mis mee en dit was ook nog eens zo’n hoesje waar je telefoon echt in licht.

Bij de telefoonwinkel wisten ze me te vertellen dat het materiaal waar de telefoon in klikte gewoon hard plastic was. Dit is totaal niet schok absorberend waardoor eigenlijk je telefoon niet beschermd is tegen grote impact.. en ik maar denken dat ik de perfecte bescherming had. Resultaat? Een nieuw scherm voor € 300,- hoe zuur.

Schokabsorberend materiaal

Waar je om moet denken, of je nu een losse cover of een hoesje neemt, is dat het materiaal waar je telefoon in klikt van schokabsorberend materiaal is. Dit voel je vaak wel. Het voelt siliconenachtig aan en is zeer flexibel. Denk hier dus ook bij de mapjes hoesjes om want ook die moeten je telefoon extra beschermen. En denk nu niet dat je hiervoor extra betaald, dat valt echt mee. Vaak zijn ze niks duurder dan het harde materiaal. Het is gewoon iets waar je even extra om moet denken bij de aanschaf. Vaak staat het ook wel bij het product zoals op deze pagina met iphone 12 mini hoesjes.

Dus ga voor zowel fashion als safety bij de aanschaf van een nieuw telefoonhoesje en maak niet de fout die mij veel geld gekost heeft. Have fun shopping!!!

Laat een reactie achter