Inspiratie op doen voor je kerstmaaltijd

Kerst, het is bijna zover, wat hoort daarbij? Juist een kerstmaaltijd. Nu alle restaurants helaas nog steeds dicht zijn moeten we zelf maar weer creatief in de keuken worden. Natuurlijk kun je iets bestellen of afhalen maar zelf een maaltijd maken heeft toch ook wel zijn charme toch? Maar ja…..wat. Zoveel mogelijkheden en soorten gerechten, waar moet je beginnen. Gelukkig is daar het online en in papiervorm magazine Boodschappen. Meestal nam ik deze in de supermarkt al mee naar huis. Alleen al om te te vergapen aan de heerlijke recepten en prachtige foto’s.
In de online wereld check ik toch nu het meeste hun site. Deze staat echt boordevol mooie recepten en tips and trics voor een perfect diner. Laten we beginnen met een top 5 kerst voorgerechten voor een heerlijke start van je diner.

Mijn top 5 voorgerechten kerst

De site heeft de meest heerlijke eten erop staan. Ik ging op zoek naar mijn top 5 voorgerechten

1. Salade met warme geitenkaas, gekaramelliseerde pecannoten en cranberrychutney
Alleen al van de omschrijving begin ik al te watertanden. Wel een gerecht met een kleine waslijst aan ingrediënten en een uurtje oven gebruik maar geloof me…dan heb je ook wat!

2. Zalmpotjes
Een simpel maar heerlijk gerecht waar je alleen maar boter, nootmuskaat, zalmfilet, bieslook, stokbrood en citroen voor nodig hebt. Simpel om te maken maar heerlijk qua smaak.

3. Kerstboombrood met kaas en kruidenboter
Alleen al omdat hij er zo leuk uit ziet! Simpel om te maken, ook erg leuk om kinderen erbij te laten helpen.

4. Salade van beenham met frambozen- notendressing
Een heerlijke verrassende combinatie van smaken.

5. Geroosterde pompoensoep met shiitake en sesam
Een soepje gaat er bij mij altijd wel in. Ben gek ook op reguliere pompoensoep maar deze is toch wel heel erg lekker.

Voldoende inspiratie

Echt, als je een keer op zoek bent naar iets lekkers moet je zeker hier zijn. Ook voor de reguliere woensdagavond hap kun je hier uiteraard terecht. Toch wel handig zo’n altijd beschikbaar kookboek toch? De gerechten zijn simpel en duidelijk uitgelegd, kind kan de was doen, of ik dit geval de maaltijd van die avond koken! Ben benieuwd wat jij kiest als voorgerecht voor de kerst. Eet smakelijk

Laat een reactie achter