Heerlijk dineren bij Sems Leeuwarden met Social Deal

In Leeuwarden vind je restaurant Sems. Ik kende het van naam maar was er zelf nog nooit eerder geweest. Via Social Deal bracht ik eindelijk mijn eerste bezoekje afgelopen weekend. En wat bleek? Dit had ik veel eerder al moeten doen! Meteen bij binnenkomst voel je je thuis en kun je het prachtige gebouw met mooie inrichting bewonderen. Natuurlijk had Social Deal weer een geweldige aanbieding. Geniet met een korting van 42% van een 5-gangen diner incl. amuse. Voor de prijs van €29,- i.p.v. €50,- hoef je het zeker niet te laten!

Sems Leeuwarden

Het restaurant bestaat in huidige vorm inmiddels 10 jaar. Het gebouw waar het restaurant in gevestigd is heeft een lange en rijke geschiedenis. Hier kun je zeker elementen van terug vinden zoals een oude stenen trap en andere details. De inrichting is zeer sfeervol. De centrale entree biedt toegang tot het restaurant met open keuken aan de linkerkant en het wijncafé aan de rechterkant. In het restaurant heeft de keuken een open en centrale positie. Dit zorgt voor een actieve en gezellige sfeer. Je vindt hier tafels met alleen stoelen of gecombineerd met een lange bank.

Het menu

Ik zal deels verklappen wat we gekregen hebben tijdens ons heerlijke diner. Natuurlijk geef ik niet alle details  want sommige dingen mogen een verassing blijven. Als voorafje kregen we een fijne amuse. Aspergesoep met kaviaar. Na de amuse kregen we brood met olijfboter.

      

Na de 2 kleine hapjes werden we verrast met een prachtig gerecht wat bestond uit schuimige knolselderij, waddenoester, komkommer chutney en aardappelcrunch. Een luchtige soort soep. Bijzonder van smaak en vooral door de combinatie met de chutney wat het weer een frisse bite gaf.

Hierna volgende een visgerecht. Zeewolf, heerlijk gebakken met de verrassende smaak van curry als saus en in combinatie met paksoi. Een mooie portie met weer een totaal ander smaak pallet als het vorige gerecht wat het spannend houdt. Omdat de zeewolf niet een zeer sterke smaak heeft is hij zo goed te combineren met de bijgerechten. Ondertussen genoten we van een fijn wijntje. De gerechten werden mooi snel geserveerd met precies genoeg tijd er tussen. Natuurlijk was ook dit gerecht weer een lust voor het oog.

Het volgende gerecht was een combinatie van prei met blauwe kaas, lardo en prei-olieDe combinatie met de blauwe kaas maakte dat het een iets sterker gerecht was qua smaak. Weer een hele andere beleving dan de voorgaande die milder waren. De lardo zorgde voor de licht zoute toevoeging. Al met al weer een zeer fijn gerecht met een breed smaakpalet.

Toen was het tijd voor het vleesgerecht wat tevens het hoofdgerecht was. Een mals stukje bavette. Dit samen met bospeen, fondant-aardappel en bloemkool. Het vlees was heerlijk bereid en ik ben groot fan van de combinatie met de fondant-aardappel. Het heeft een bijzondere smaak die eigenlijk met alles zeer goed smaakt.

     

Natuurlijk was er ook nog tijd voor een dessert. We mochten genieten van een gerecht waarin rode biet de hoofdrol speelde. Lekkere diverse smaken en structuren zorgden samen voor een fijne smaakbeleving. Een perfecte afsluiter van een heerlijk avondje eten en gezelligheid.

Onze ervaring

Sems bevindt zich in een prachtig sfeervol pand. De inrichting is mooi en de open keuken zorgt voor gezelligheid en een goede sfeer. Het personeel is zeer vriendelijk en spontaan. Gerechten worden snel geserveerd en lege borden meteen opgehaald. De avond was zeer ontspannen en we hebben heerlijk gegeten. Geniet van de stad Leeuwarden en sluit de avond af met een heerlijk diner aan het Gouveneursplein bij Sems. Zeker een adres waar ik vaker naar toe ga en iedereen zou willen aanraden!

     

Een gedachte over “Heerlijk dineren bij Sems Leeuwarden met Social Deal

Laat een reactie achter