Geniet van heerlijke gerechten bij Prins Heerlijck

Afgelopen weekend mocht ik weer op pad voor Social Deal. Er was een aanbieding voorbij gekomen die perfect voor mij was. Dit ging namelijk om restaurant Prins Heerlijck in Beetsterzwaag. Dit is bij mij om de hoek. In het verleden ben ik hier een aantal keren geweest maar dat is inmiddels meer dan 10 jaar terug en ik was erg benieuwd naar de huidige kwaliteit en sfeer. Via Social Deal heb je nu wel 50% korting op een 3-gangen diner. Je betaald nu €18,95 i.p.v. €37,75. Dat is nog eens de moeite waard toch? Dus ik regelde gezelschap en pleegde een bezoekje aan dit restaurant.

    

De Locatie

Gevestigd in een schitterend pand in de hoofdstraat van Beetsterzwaag vind je sinds 1991 het restaurant. Inmiddels van eigenaar gewisseld maar nog steeds een blikvanger in de straat.
Meteen bij binnenkomst werden we verwelkomt door de bediening. Na het aannemen van de jas mochten we plaatsnemen in het Serrerestaurant. Wat bijzonder leuk aan dit pand is zijn o.a. de diverse ruimtes. Het is er altijd knus en ruim opgezet. De centrale hal geeft toegang tot de Open haard kamer, de Opkamer, de Tuinkamer, de Van Teyensbar, de Vinotheek en het prachtige Tuinterras. Diverse ruimtes dus die allen niet super groot zijn en daardoor ook erg gezellig met een besloten gezelschap.

Het Voorgerecht

We begonnen het diner met een broodmandje met 4 verschillende toppings. Dit was buiten het menu om dus een extra gang.
Op de tafel vind je de menukaart passend bij de deal. Je hebt per gang keuze uit 3 gerechten dus er zit altijd iets voor je bij. Natuurlijk is er ook aan vegetariers gedacht.
Ik ging voor de Bonbon van huisgerookte zalm en paling van Everen met asperge en lentesalade. Een heerlijk gerecht. Niet te weinig en niet teveel. Het zag er prachtig uit en het was zeer smaakvol. De gerechten werden vlot geserveerd en de vriendelijke bediening zorgde ervoor dat de tafel netjes bleef en we snel geholpen werden wanneer we om iets vroegen.


Mijn vriendin had de Tartaar van Schotse Hooglander besteld. Ook dit was een fijn gerecht, vooral de combinatie met oude kaas maakte het ontzettend lekker. Ook dit was een royale portie en prachtig opgediend.

Het Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht had ik de gebakken Doradefilet. Dit werd geserveerd met spinazie, tuinbonen en beurre blanc. Heerlijk gebakken, wederom een mooie ruime portie en een lust voor het oog. Mijn vriendin had de Risotto van peulvruchten en oude Fryslaner besteld. Ook dit was een fijn gerecht en dus ook nog vegetarisch.

De gerechten werden geserveerd met aardappeltjes en een salade. De porties waren echt ruim voldoende. Eigenlijk zaten we best al wel vol alleen het nagerecht zag er wel heel erg lekker uit dus dit konden we niet laten.

Het Nagerecht

Als nagerecht kozen we beide voor een Crème Brûlée van asperge met een sorbet van aardbeien, honing en amandel. Ik was vooral erg nieuwsgierig naar de crème brûlée van asperge. Ik ken alleen de meer originele smaak. De smaak was zeker apart. Het wat zoete van de bovenlaag en dan de asperge smaak erbij. Bijzonder en erg lekker. Het sorbetijs was lekker fris en het bord zag er weer geweldig uit.
Na het ijs kozen we nog even voor een koffie waar we een heerlijk likeurtje bij kregen.

Sfeer

De sfeer was ontspannen en gezellig. Het was niet super druk maar zowel dan was dat nog niet hinderlijk geweest. De tafels zitten ver genoeg bij elkaar vandaan om je niet aan een ander te storen. Verder was de bediening zeer aardig en snel. We zaten er enorm gezellig. Zo ontspannen dat we na al het lekkere eten en de koffie besloten om toch nog een wijntje te nemen en nog even te blijven zitten.
De locatie is bijzonder geschikt om gezellig met zijn tweetjes naar toe te gaan maar zeer zeker ook om met een groter gezelschap plaats te nemen. Vooral de vele diverse kamertjes maken dat het een prachtige locatie is met vele mogelijkheden. Parkeren kan voor de deur of meteen om de hoek.

Kortom een absolute aanrader dus zeker de moeite waar om een bezoekje aan restaurant
Prins Heerlijck te brengen!

     

     

 

Laat een reactie achter