Gastronomisch genieten bij ’t Havenmantsje in Harlingen

Zin om weer eens uit eten te gaan maar niet naar het standaard restaurant op de hoek? Dan heb ik een geweldige plek voor je ontdekt. Afgelopen weekend heb ik ontzettend genoten van een culinair 5-gangen diner bij ’t Havenmantsje in Harlingen. Een prachtig restaurant in het centrum van Harlingen, tegenover de Rederij Doeksen. Social Deal heeft nu een actie hier lopen. Dineer nu met maar liefst 40% Korting. Geniet van het diner voor maar € 34,- i.p.v. € 57,-. Hoe wij het ervaren hebben lees je hier onder. Ik kan al wel verklappen dat het meer dan de moeite waard is om hier een bezoekje te brengen!

 

’t Havenmantsje, onze eerste indruk

In het centrum van Harlingen vind je het restaurant ’t Havenmantsje. Dit statige gebouw staat prachtig aan het water en bijna naast de winkelstraten. De Rederij is er tegen over aan de andere kant van het water. Parkeren is geen probleem want er zijn voldoende mogelijkheden in de buurt. Het pand ademt alure en stijl uit en we zijn dan ook ontzettend benieuwd naar de inrichting en sfeer.
Bij binnenkomst worden we meteen opgewacht door een gastvrouw die ons naar de tafel brengt. Eenmaal rustig zittend en met een wijntje op tafel kunnen we het gebouw eens in ons opnemen. Wat een ontzettende gezellige inrichting. Knus maar je zit niet te dicht bij elkaar. Heerlijke warme kleuren, vrolijke clubjes met printjes maken het helemaal af. Het toilet zit boven en het viel ons toen pas op dat het restaurant nog een hele zaal beneden en boven heeft en een heuse kookstudio. Ook dit zag er fantastisch uit. We hadden mooi zicht op de open keuken wat altijd leuk is om naar te kijken. De gastvrouwen waren allen bijzonder vriendelijk en alert.

De voorgerechten

Aan het bestek te zien zouden we aan het eind van de avond zeker geen honger meer hebben. Er lagen al 3 sets voor alleen de voorgerechten. De deal hield in een 5-gangen diner van de chef dus we lieten ons volledig verrassen. Om niet alles te gaan verklappen geef ik alleen bepaalde details bloot van de gerechten.

We begonnen de avond met deze prachtige amuses van rode biet. De versie op de lepel heerlijk zacht en smeuïg en de toefjes op de steen licht krokant. Een bijzondere smaak en heel erg fijn qua structuren.

De volgende amuse bestond uit de bijzondere combinatie van lever met witte chocolade, babymais en popcorn. Dit had ik zelf niet kunnen bedenken en ondanks dat ik geen fan van lever ben vond ik dit ontzettend lekker.

Ook het gerecht wat hierna kwam had een bijzondere combinatie. Een soort flensje met taugé en er naast een stukje eend. Heerlijke fijne smaken. Alle gerechtjes zijn perfecte kleine porties om echt de combinatie te kunnen beleven zonder meteen vol te zitten.

  

Hierna gingen we voor een frisse komkommer combinatie met zalm en een dressing met o.a. Gin tonic. Het bolletje van een soort van komkommer ijs. Ook weer een heerlijke smaak combinatie.

Hoofdgerechten

We gingen door met kleine hoofdgerechtjes. We beten de spits af met een fijn stukje snoekbaars met zeevruchten zoals garnalen en mosselen. Heerlijk gebakken in combinatie met een roomsaus. Hierna volgde een gerecht met Peking eend in een pulled versie. Dus eens geen pulled pork maar meer pulled eend. Erg mals en fijn van smaak.
Het volgende gerecht wat een ontzettend mals stukje entrecote vergezeld door een puree van zoete aardappel.

De nagerechten

We sloten dit geweldige diner af met nog 2 nagerechten. Als eerste een heerlijk stukje stoofpeer met een sausje van appelstroop vergezeld door een bolletje gorgonzola. Ook geen standaard smaakcombinatie maar echt wel ontzettend lekker. Het zoete in combinatie met het hele hartige van de gorgonzola is echt erg lekker.

Hierna kregen we als allerlaatste dit prachtige bord waarvan ik alleen prijsgeef dat het voorste chocolademousse is, er moet wel een verassing overblijven toch?

Onze ervaring

Wat een geweldig restaurant en wat hebben we fantastisch gegeten. Het arrangement beloofde 5-gangen te zijn. We hebben in totaal incl. de amuses 9 verschillende bordjes voorbij zien komen met allen stuk voor stuk meesterwerkjes. De eer bij dit restaurant ligt bij SVH Meesterkok Marco. Hij heeft samen met zijn koks absoluut de beloftes waargemaakt. Dit was gastronomisch genieten. Ook de gastvrouwen waren zeer bekwaam, alert en uitermate vriendelijk. Ze konden ons haarfijn vertellen wat we allemaal voorgeschoteld kregen.  Dus onthoud ’t Havenmantsje, de volgende keer wanneer je in Harlingen bent zeker een bezoekje waard.

Laat een reactie achter