Gastblog: Welke maaltijdboxen voor kinderen zijn er?

Ben jij een vader of moeder met thuiswonende (jonge) kinderen? Dan is voor jou wellicht ook het avondeten af en toe een probleem? Veel ouders worstelen met het eetgedrag van kinderen. Ze willen geen groente, snoepen liever ‘s avond de chip zak leeg dan dat ze bij het avondeten iets meer gezonde dingen opscheppen. Een maaltijdbox kan die negativiteit doorbreken!

Een foodbox

Een foodbox (ook wel maaltijdbox / kookbox genoemd) is een boodschappenpakket vol met heerlijke verse ingrediënten (groente, fruit, pasta, vlees / vis etc), met daarbij diverse recepten, om maaltijden te koken. Deze boxen bestel je via internet en worden vaak gratis bij je thuisbezorgd. Door deze boxen hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt om inkopen te doen en kun je dat zoeken naar recepten op internet wel achterwege laten. Met een maaltijdbox haal je een persoonlijke chef in huis die je helpt om a) gevarieerder, b) gezonder en c) kindvriendelijker te eten!

Wat maakt een maaltijdbox kindvriendelijk?

Nou, het is niet zo dat elke maaltijdbox kindvriendelijk is, helemaal niet zelfs. Er zijn een aantal aspecten die sommige maaltijdbox leveranciers in hun product hebben geïntegreerd, die maken dat het product kindvriendelijk is. Een aantal van die onderdelen zijn o.a.:

 1. Het zelf kunnen kiezen van recepten
 2. Elke week nieuwe voedzame gerechten (afwisseling)
 3. Recepten die snel op tafel kunnen staan (20-25 minuten)
 4. Groente kindvriendelijk bereid (goed gekookt, kleine stukjes)
 5. Mogelijkheid voor kinderen om te helpen bij het koken

Maaltijdboxen - Juulsblogt

Welke kookbox is geschikt voor kids?

De website maaltijdbox.com heeft uitgezocht wat de beste opties zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Ze zijn met twee goede opties gekomen die hieronder wat uitgebreider worden beschreven.

 1. Hellofresh
  Deze aanbieder is misschien wel een van de meeste bekende aanbieders van maaltijdboxen. Met meer dan 50% marktaandeel bezorgen ze duizenden boxen door Nederland, elke week. Vooral ook kinderen zijn gek op deze maaltijden. De smaken zijn toegankelijk. Er wordt niet alleen Nederlandse pot gekookt maar ook juist smaken uit de wereldkeuken komen langs. De boxen zijn te bestellen voor 1 tot 6 persoons huishoudens en je kunt zelf kiezen hoeveel maaltijden je wilt ontvangen (bijvoorbeeld 3 of 5 gerechten p/p per week). Daarnaast kun je zelf kiezen wat je wilt eten (keuze uit 12 recepten, elke week opnieuw!)
 2. Marley Spoon
  Zoek een echt maaltijdbox voor gezinnen dan kun je ook zeker Marley Spoon overwegen. Deze aanbieder heeft twee soorten boxen. 1 voor 2 personen en 1 voor 4 personen. Je kunt kiezen uit 3 of 4 maaltijden per week. Ook hier selecteer je elke week zelf uit 12 recepten wat je wilt eten. Dit kan allemaal via je eigen account op de website. Je zit niet vast aan een abonnement en kunt zelf weten welke weken je wel een box wilt ontvangen en welke weken je wilt pauzeren. Deze leverancier focust op snelheid en smaak. Binnen 20 minuten staan de meeste gerechten wel op tafel. Zo kun je snel met je gezin eten!

Kortingscodes voor maaltijdboxen

De maaltijdboxen die je hierboven kunt vinden kosten rond de €55 tot €60 voor 4 personen 3 maaltijden. Dat is zo’n 5 euro per maaltijd per persoon. Er zijn speciale actiecodes beschikbaar waardoor je jouw eerste kookbox met korting kunt bestellen. Deze codes vul je in als je een bestelling gaat plaatsen bij bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Ook Ekomenu, Beebox en Albert Heijn werken met deze prijsverlagingen. De beste actie van deze maand is op dit moment de HelloFresh kortingscode van €25. Zo kost je eerste box iets meer dan 30 euro!

Geef je mening

Ik ben benieuwd of jij na het lezen van deze blog ook een maaltijd wilt proberen. Misschien heb je er al eens eentje getest? Of heb je op dit moment wel een abonnement bij een foodbox-leverancier. Wat vind jij de positieve aspecten? En waarover ben je minder enthousiast? Deel je mening door onder dit bericht te reageren.

2 gedachten over “Gastblog: Welke maaltijdboxen voor kinderen zijn er?

Laat een reactie achter