Een dagje Utrecht, de auto testen en een kindervoorstelling

Zondag 15 april gingen mijn zusje en ik met onze 4 kids met mijn nieuwe (tweedehands) 7 zits Mazda 5 een mooie testrit maken. We waren namelijk uitgenodigd op het Tweetakt Festival in Utrecht om een kindervoorstelling te komen bekijken. Festival Tweetakt is een jaarlijks kunstenfestival in Utrecht voor iedereen, met theater, muziek en kunst. Natuurlijk verliep onze planning anders maar alsnog werd het een gezellige dag

De planning

Zoals eerder gezegd is de planning bij ons wel eens een hekel punt. Of ik ben weer eens wat vergeten dus we vertrekken later of in dit geval speelde mijn dochter haar buikje op. De planning was om in de ochtend te vertrekken naar Utrecht. We zouden eerst naar Fort Ruigenhoek. Dit zat redelijk op de route naar het theater waar we om 3 uur moesten zijn. Helaas werd mijn dochter de avond ervoor ziek. Na een telefoontje naar mijn ex bleek dat het die zondagochtend gelukkig weer aardig goed ging maar dat ze nog niet 100 punten was. We besloten later te vertrekken en alleen de theatervoorstelling te gaan bezoeken.

Na zo’n 25  km in de auto bleek het toch niet te gaan. Ze werd weer misselijk helaas. De auto maar weer omgekeerd en haar bij mijn ouders gebracht om weer opnieuw richting Utrecht te gaan. Na een half uurtje rijden toch maar eens de navigatie aangezet om tot de conclusie te komen dat we 14.50 in Utrecht aankwamen…met nog 90 km te gaan… Niet echt een stressvrije autorit dus. Maar het geluk was met ons. We ploften in de theaterstoelen om welgeteld 14.59!

De theatervoorstelling ‘Ola Pola Potloodgat’ op Podium Hoge Woerd

Deze kindervoorstelling was voor kinderen vanaf 5 jaar. Onze kinderen waren 6 en 10 dus nog prima leeftijden. De voorstelling al geschreven in 2001. Destijds was er een groot tournee met het stuk wat ook prijzen binnen sleepte. Nu 17 jaar later wordt het opnieuw gespeeld.
Het stuk is geschreven en wordt gespeeld door Pascale Platel en Randi De Vlieghe. Het decor ziet er spannend uit met een heerlijke pluchen vloer, vrolijke schommel en aparte bed/bank constructie. Er wordt van het ene verhaaltje in het andere gesprongen. Er is een olifantenmoeder die haar jong kwijt is, een pluchen olifantenkasteel, een piraat en een krokodil.

In het begin hadden we soms wat moeite met het volgen aangezien de theatergroep uit België komt. Vooral de kinderen hadden er regelmatig moeite mee. Met wat vertalen kwamen we een heel eind.
Helaas wist het stuk niet onze aandacht vast te houden. Vooral de jongste 2 waren te snel afgeleid en konden niet goed genoeg geboeid worden. Zelf had ik ook het idee vaak van waar zijn we nu en waar gaat het heen. Echt gelachen werd er ook niet alleen door 3 mensen voor ons maar die waren ook nog eens Engels dus geen idee welk gedeelte zij oppikten. Het was voor ons allemaal toch iets te onduidelijk en we konden niet echt erin gezogen worden. De acteurs speelden hun rol goed daar lag het zeker niet aan maar het stuk was verder niet aan ons besteed helaas.

Castellum Hoge Woerd

De theaterzaal is een onderdeel van een groot gebouw genaamd Castellum. In dit gebouw vind je ook een groot museum boordevol archeologische vondsten uit dat gebied. Er zijn leuke interactieve bezigheden voor de kinderen te vinden en genoeg te zien. het gebouw zelf ziet er uit als een Romeins Fort met een hele grote binnentuin waar je lekker kunt voetballen of lunchen. Achter het gebouw is nog een hele grote groentetuin en een kleine kinderboerderij. Erg leuk om een middag te vertoeven.

    

Het festival duurt nog tot 10 Juni. Op de site vind je een overzicht van de locaties die hieraan meedoen.
Oja, die nieuwe auto? Die beviel super 🙂

Laat een reactie achter