Draai de tijd terug met deze Arganolie van Arganique

Ik ben altijd op zoek naar fijne verzorgingsproducten. Vooral mijn gezicht is erg gevoelig en wordt niet blij van allemaal parfums en chemische toevoegingen in crèmes. Een paar weken geleden kreeg ik bericht van Danielle. Zij runt de leuke shop Nura Nature. DE plek voor natuurlijke producten. Eerder heb ik uit hun assortiment een aantal producten mogen testen die mij super bevielen en die ik nog steeds gebruik. Ze had nu wat nieuws. Als exclusief distributeur in Nederland verkoopt ze de lijn van Arganique. Een mooie verzorgingslijn met pure Arganolie afkomstig uit Marokko. Natuurlijk was ik nieuwsgierig en nam de proef op de som.

Arganique

Arganique werkt nauw samen met boeren in Marokko. Hier wordt de beste arganolie vandaan gehaald. Zonder chemische toevoegingen en volledig dierproefvrij en vegan. De producten van Arganique zijn voor vele doeleinden geschikt en door de puurheid ervan altijd zeer veilig te gebruiken. Arganolie wordt onder anderen gebruikt om de huid te hydrateren. Het zit namelijk boordevol Vitamine E. Andere stoffen zijn Omega 3 en 6, essentiële vetzuren, mineralen, antioxidanten en nog andere vitamines. Je vind arganolie dan ook steeds meer terug in verschillende verzorgingsproducten. Let wel, goedkopere versies hebben vaak weer chemische toevoegingen.

Pure Arganolie, mijn bevindingen

Ik ben aan de slag gegaan met de Pure Arganolie. Volgens de bijsluiter heeft de olie een beschermende en helende werking tegen onder andere rimpels, droge huid, lichte brandwonden, jeuk, littekenvorming, eczeem, pigmentvlekken, huidirritatie, striemen, huidveroudering, couperose en zonnebrand. De crème heb ik een paar weken lang getest op mijn gezicht. De drukflacon hield ik boven mijn hand en hoefde maar 2x te drukken voor een voldoende hoeveelheid voor mijn gezicht en hals. Omdat het olie is duurt het iets langer voordat het ingetrokken is dan een gemiddelde crème. Er zit geen chemische geur aan. De eigen geur is niet bijzonder lekker maar stinkt zeker niet. Ik hou er van omdat je zeker weet dat er geen parfum troep in zit.
Het hydrateert als een gek moet ik zeggen! Waar ik met wat slechtere crèmes na het douchen soms wel 3x moest smeren is het hiermee in 1x klaar. Niks een trekkende huid, meteen soepel en zacht. Dat was meteen al het eerste hele grote pluspunt.

Zodra de eerste zonnestralen mijn huid aanraken krijg ik meer zomersproeten. Leuk maar het maakt je gezicht wel iets meer oneffen. Na een paar weken gebruik van de olie is mijn gezicht weer een stuk egaler van kleur geworden. De zomersproeten zijn weer verdwenen. het heeft de huid rustiger gemaakt, de huid ziet er gezond uit en er zijn geen oneffenheden te vinden ondanks het lekker in de zon liggen.

Conclusie

JA! dit is echt een heerlijk product. Geen chemische troep, puur natuur, zuinig in gebruik en zeker qua prijs ook zeer interessant. Ik heb een flesje van 50 ml. Na een week of 3 mis ik nog maar ong. 1/6 deel er uit en ik gebruik minimaal 1x maar meestal 2 per dag. Mijn flesje kost €25,-
Zitten er ook nadelen aan? Hmm moet zeggen kan ze niet echt ontdekken. Het enige waar je misschien over kunt vallen is dat het wat langer nodig heeft om in te trekken. Problemen hiermee voorkom je door bijvoorbeeld meteen na het opstaan de olie al aan te brengen en je dan pas aan te kleden zodat alles even kan inwerken. Meteen na aanbrengen je make-up doen is nl niet heel handig. Het heeft even een paar minuutjes nodig om helemaal ingetrokken te zijn. Als dat alles is?…..

Kortom een aanrader! Probeer zeker ook de andere verzorgingsproducten van de Arganique lijn.

Laat een reactie achter