De heerlijke smaken van Frutesse en Brood van Soma

Lekker eten, wie houdt er niet van. Als het dan ook nog gezond en verantwoord kan is het natuurlijk helemaal geweldig. Een bekend broodbeleg bij velen is de appelstroop, wie is er niet groot mee geworden. Wist je dat die in heel veel variaties stroop verkrijgbaar zijn? Allen met hun eigen unieke smaak. Combineer het bijvoorbeeld met de overheerlijke Haverkorn van Soma en je hebt een waanzinnig lekker ontbijt of lunch. Ik mocht de producten uit proberen en kwam tot verrassende ontdekkingen.

Frutesse en Soma, Juulsblogt

 

Frutesse stroop

Frutesse stroop heeft geen onnatuurlijke toevoegingen. Alles is puur natuur. Je vindt er dus geen E-nummers of kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen in. De stroop bevat 25 mg ijzer per 100 gram en is gemaakt van alleen plantaardige producten. Kortom een zeer verantwoord product.

Van kinds af aan verslind ik aardig veel appelstroop. De lekkere zoete frisse smaak doet het altijd goed op een broodje, cracker of beschuitje. Wat ik niet echt door had was dat er heel veel variaties op de oude bekende appelstroop zijn. Ik proefde de , voor mij bekende,variaties Rinse Appel maar ook de Peer Appel en de Maestrichter.

Zit er nu veel verschil tussen de smaken? Ja toch wel. Wat ze allemaal gemeen hebben is de zachte licht zoete smaak maar je proeft wel degelijk verschil tussen de drie.
De Rinse Appelstroop is een hele frisse stroop. Hij is licht zoet en heeft een hele duidelijke appelsmaak.
De Peer Appelstroop heeft een licht zoete smaak maar is iets minder fris dan de Rinse doordat er peer doorheen zit. Zowel de appel als de peer proef je.
De Maestrichter is de zachtste van smaak omdat er de minste appel in zit. De appel deelt het toneel hier samen met peren en druiven die je qua smaak ook zeker allemaal terug vindt.

Kortom vergelijkbare smaken maar met wel echt verschillen. Naast heerlijk op brood kun je appelstroop ook zeer goed in stoofpotjes verwerken. De zoete smaak en de dikte er van maakt het een perfecte marinade. Ik vind het vooral lekker in runderstoofpotjes en voeg vaak een goeie lepel toe om de zoete, frisse smaak toe te voegen. Een mooie natuurlijke manier om als smaakversterker te gebruiken.

Frutesse en Soma, Juulsblogt

Haverkorn van Soma

Een product wat ik eigenlijk nog niet kende. In de supermarkt zag ik het liggen bij de regio afbakbrood, glutenvrij brood e.d. Een sneetje haverkorn is al voldoende voor mij als ontbijt. Het geeft een enorm verzadigd gevoel. Ook haverkorn is zonder E-nummers. Ook leuk om te weten is dat het zonder lactose en gist gemaakt is. Je zou het niet verwachten maar het bevat maar 10 gram koolhydraten per snee.

De haverkorn is een heerlijk basisproduct wat je enorm goed kunt combineren met allerlei soorten beleg. Ik probeerde alles wat ik in de kast had en meer. Meest verrassende vond ik de combinatie met geitenkaas met honing. Dit was echt een enorme lekkere mix.  Op de site van Soma vind je veel lekkere recepten.  Mijn geitenkaas stond er nog niet bij maar zou een mooie aanvulling zijn 🙂

Frutesse en Soma, Juulsblogt

Laat een reactie achter