Gratis zomervertier met kids in en rondom Drachten

Het is lente en het piek stijgt ineens naar heerlijke temperaturen. De kids zijn een paar dagen vrij en al voordat de vakantie begint komen de vragen op me afgevuurd. Waar gaan we allemaal naar toe? Tja als mama hou ik van gezinsuitjes maar er moet tussendoor ook gewoon nog gewerkt worden tussendoor en de portemonnee laat ook niet altijd alles toe. Daarom zijn gratis uitjes altijd een fijne welkome afwisseling gedurende de week. Ik ging op zoek in mijn dorp Drachten en de nabije omgeving en vond een paar leuke simpele uitjes. Hier zijn onze uitjes van de afgelopen dagen.

Zwemmen en zonnen

Naast het zwembad in Drachten vind je een aangelegde vijver. In het midden hiervan een soort drijvend vlot waar kids op kunnen klimmen om er zo weer vanaf te duiken. De vijver ligt aan een strandje met een klein gedeelte zand en de rest is gras. Aangezien we helaas al jaren niet meer voorzien zijn van een buitenzwembad is dit een super leuk alternatief plus het kost je helemaal niks!
Ook een leuke optie is om naar het Smalle ee te gaan, richting de Wilgen. Kleedhokjes en toiletten zijn hier in de zomer geopend en tot de lijn kun je veilig in het buitenwater zwemmen.

De schoentjes moeten uit

In wijk Vrijburgh is een miniatuur blote voetenpad aangelegd. Je komt hier niet helemaal onder de modder te zitten maar het is alsnog een simpel en leuk parcours wat je kunt afleggen. Het water direct om de obstakels heen is niet diep dus ook veilig voor kids om er in te vallen.  Het eindigt ook in een heel klein soort strandje met een pontje. Hier hebben de kids nog even heerlijk gezwommen en in gespeeld.  In Opende is ook een blote voetenpad. Dit is een grote en heeft ook echt een aantal diepere stukken. Hier moet je wel een beetje oppassen met de hele kleintjes maar voor iets grotere kinderen is het helemaal geweldig natuurlijk. Dit vind je op de Kaleweg in (Groninger) Opende.
Meer informatie vind je hier
Blotevoetenpad Drachten
Blotevoetenpad opende westerkwartier

Klauteren en spelen

Naast Drachten vind je Beetsterzwaag met zijn heerlijke bossen. Perfect om te mountainbiken via de speciale paden of heerlijk te wandelen. Beetsterzwaag heeft ook meerdere speeltuinen waaronder degene op  ’t Merkelân. Hier gaan wij zelf ook regelmatig heen. Je kunt de auto ervoor parkeren. Wanneer je tegenover de speeltuin het bos inloopt, bij de grote kruising daar links gaat, kort daarna weer rechts kom je in een aangelegd stukje bos met speel boomstammen en een enorme hoge zandbult. Aan de rand van Beetsterzwaag neem je afslag de Hemrik, aan deze weg vind je Sparjebird. Een leuk speelbos waar de kids kunnen klauteren op touwbruggen, over heuveltjes heen en door tunneltjes kunnen rennen. Loop leuke uitgezette routes of laat de kids vrij spelen. Er is een Blokhut waar je terecht kan voor een versnapering of een plas pauze. Ook een super leuke locatie voor een kinderfeestje. Honden zijn welkom dus neem die gerust mee.

plarc000

Laat een reactie achter