Feestvierende darmflora en omgaan met de afterparty met probiotica

Mijn vroegere gezondheidskunde lerares had het altijd over feestvierende bacteriën wanneer er iets loos was in het menselijk lichaam. Het feestje moest afgeremd worden en elke bacterie moest gewoon weer zijn ding doen. Die uitleg gebruik ik nog steeds bij mijn kinderen die net als ik beelddenkers zijn wat vaak voor hilarische plaatjes zorgt.

Feest in je darmen

Je darmen zijn heel erg belangrijk voor je gezondheid. Een goede darmflora zorgt ervoor dat je voedingsstoffen optimaal opneemt waardoor je lichaam gezonder blijft en je meer energie krijgt. Het is dan ook heel erg goed en belangrijk om je darmen goed te ‘verzorgen’ en extra aandacht te geven. Teveel slechte bacteriën kunnen bijvoorbeeld zorgen voor verstopping, misselijkheid of juist diarree.
Om de darmen rustig te houden en te optimaliseren kun je gebruik maken van de zogenoemde probiotica producten. Probiotica zijn goede bacteriën die met een bezem naar binnen komen om de boel goed schoon te vegen en weer op orde te brengen.

Soorten probiotica

Probiotica is in vele vormen te verkrijgen. We hebben de zogenoemde melkzuurbacterie die je vaak vindt in drankjes. Voordat een melkzuurbacterie zich een probioticum mag noemen moet bewezen zijn dat de bacterie levend in de darmen aankomt. Dit vind je in de drankjes zoals Vivit en Yakult terug.

Andere vormen van probiotica vind je in tabletten, poeders en capsules. Op elk product moet te vinden zijn welke bacteriestam ze bevatten. Er zijn namelijk meerdere soorten. Dit kan ervoor zorgen dat het ene product voor jou wel werkt en het andere niet.

Probiotics Beyuna

Ook mijn darmen houden weer regelmatig teveel feestjes. Dit uit zich bij mij in een opgeblazen buik en misselijkheid. Eens in de zoveel tijd heb ik hier last van dus het wordt echt weer tijd om dit aan te pakken. Ik ga een poosje aan de slag met de Probiotics van het merk Beyuna. Dit product bevat meerdere bacteriesoorten. Het poeder dien je dagelijks in te nemen. Je mengt het met lauw water. Beyuna heeft een grote lijn Orthomoleculaire voedingssupplementen. Deze zijn 100% zuiver en organisch. Een optimaal product zonder toegevoegde schadelijke stoffen en een hoge dosering. De lijst met ingredienten vind je hieronder. De lijn van Beyuna is verkrijgbaar bij Orie lifestyle.
Binnenkort het vervolg op dit verhaal met mijn ervaringen.

Laat een reactie achter