Cupcakes bakken met je kids. Ik geef je Tips & Tricks

Ik bak veel, heel veel. Een van mijn uit de hand gelopen hobby’s is dan ook het maken van fantasierijke fondant taarten in opdracht. Wat ooit begon met een idee voor mijn dochter haar 1e verjaardag mondde uit tot een mega assortiment bakspullen en een oven die regelmatig overuren draait. Ook mijn kids mogen graag meehelpen en op vrije dagen zelf iets lekkers maken. Nu zijn er hele simpele manieren om de leukste decoraties te maken die een stuk gemakkelijker zijn dan dat ze er in eerste instantie uitzien. Ik geef je een paar tips voor de leukste decoraties voor cupcakes en voor een gezellige middag cupcakes bakken.

Cupcakes vullen

De basis voor alle cupcakes is hetzelfde. Cupcakes bakken doe je met een lekkere cupcakemix. Gebruik liever geen cakemix omdat dat te compact/zwaar is. Cupcakes kun je op meerdere manieren super simpel vullen.
De meest handige manier hiervoor vind ik het werken met een appelboor. Je boort een gat in het midden van het cakeje. Stop met boren net voordat je de bodem van het cakeje raakt. Bewaar vervolgens het bovenkantje van het uitgeboorde gedeelte. Vul nu je gemaakte holletje met jam en sluit hem af met het bovenkantje zodat je jam niet zichtbaar meer is.

Kleurtjes swirl

Voor een swirl is het leuk om met meerdere kleurtjes te werken. Maar hoe doe je dit nu. Nou, dit is simpeler dan het lijkt. Bij 2 kleuren werk je met 3 spuitzakken. Het liefste 1 grote en 2 kleinere. In de grote maak je het spuitmondje vast. (beste is de M1 van Wilton)
De andere 2 spuitzakken vul je elk met een kleurtje. Dit kan slagroom, botercrème of bijvoorbeeld enchanted cream zijn. Doe de zakken niet te vol want ze moeten beide in de iets grotere zak passen.
Knip de onderkanten van deze spuitzakken open en duw de openingen van de 2 zakken in het spuitmondje van de grote zak. Je hebt dus nu 2 kleuren, gescheiden door de eigen zakken in de grote spuitzak. Wanneer je nu begint te spuiten komen beide kleurtjes samen door het spuitmondje en heb je een leuke gekleurde swirl!

Vind je het leuker om subtiel kleurtjes aan te brengen? Zet dan een streep van onder tot boven van kleurstof in een spuitzak. Dit doe je bijv. met een lange cocktailprikker die je even in de kleurstof doopt. Steek hem dan in de spuitzak en hou hem tegen een zijkant aan en maak zo een streep. Je kunt zoveel strepen toevoegen als je wil. Nu vul je voorzichtig de spuitzak met de door jou gewenste topping.

Maak het cupcakje af met leuke sprinkeltjes of een simpel fondant figuurtje en je hebt een klein feestje op je bordje! Super leuk en simpel om te maken.

Veel heb je hiervoor niet nodig. Denk aan cupcakehoudertjes, voedselkleurstof, cupcakemix, leuke versierseltjes en spuitzakken met spuitmond. Patisserie benodigdheden kun je gelukkig tegenwoordig in vele winkels krijgen. Zowel online als in diverse speciaalzaken.

Vind je het leuk om mijn gemaakte taarten en cupcakes te zien, check dan mijn facebookpagina Juuls little bakery
Of lees mijn eerdere blog over het maken van een melkvrije naked cake.

 

Laat een reactie achter