Je financiën onder de loep door een financieel adviseur

Je financiën neerleggen bij een financieel adviseur. Hoe vaak hou jij je daar nu eigenlijk echt mee bezig? Denk je wel eens aan je pensioen? Heb je spaargeld? Misschien wil je wel een huis kopen of ben je wel goed verzekerd? Wanneer is het eigenlijk het juiste moment om hier eens bij stil te staan. Meestal pas als het te laat is. Had ik nu toch maar die arbeidsongeschiktheidsverzekering als zelfstandige afgesloten, heb ik een goed genoeg pensioen of moet ik dat met spaargeld aanvullen. Eigenlijk best goed om deze dingen eens onder de loep te nemen.

Een financieel adviseur voor advies

Waar ga je nu eigenlijk naar toe voor advies? Meestal kun je het beste terecht bij een financieel adviseur. Hier kun je naar toe met al je financiële vragen, zowel particulier als zakelijk. Je kunt je wensen bespreken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je later toch nog een goed pensioen hebt wanneer je bijvoorbeeld niks opbouwt omdat je zelfstandige bent. Iets waar ik zelf ook tegenaan loop en eerlijk gezegd nog niet goed geregeld heb. Wanneer je een bedrijf hebt wat je later kunt verkopen kun je daar altijd een gedeelte voor je pensioen voor gebruiken maar wat als het nu niet verkoopt. Je minder krijgt wat je verwacht had en de belastingdienst toch nog een groot stuk opslokt. Dan is het toch wel fijn om dit eens met een adviseur te bespreken en een goed plan op te stellen zodat je later kunt genieten van je oude dag.

Je hypotheek

Ook nog zo’n ding waar je eens goed naar kunt kijken. Wanneer je een woning wilt kopen maar ook wanneer je rentevaste periode is afgelopen. Wat zijn de mogelijkheden, wil je een korte rentevaste periode of is alles zo gedaald dat je je hypotheek het beste voor 20 jaar kunt vastleggen. Bij wie sluit je je hypotheek af, vaak is een hypotheekadviseur onpartijdig en zal hij met jou de meest gunstige partij opzoeken. Iets wat je zeker niet alleen hoeft te doen. Ideaal omdat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Mijn ervaring is dan ook dat het een stuk meer rust geeft om dit uit handen te geven. Ga op zoek naar wat voor jou de beste adviseur is. Bezoek bijvoorbeeld de site van deze hypotheekadviseur in Leeuwarden voor informatie wat ze allemaal doen en wat de mogelijkheden zijn.

Kortom, soms is het helemaal geen slecht plan om je eens goed te laten adviseren door een financieel adviseur. Je huidige situatie eens onder de loep te nemen. En altijd fijn dat er dan mensen zijn waar je bij terecht kan toch?

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Laat een reactie achter