Genieten en ontspannen tijdens een Ayurvedische massage

Massages, wie heeft er nu nog nooit een gehad. Van een stevige sportmassage tot een ontspannende massage in een wellnesscentrum. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten te vinden. Persoonlijk hou ik van een stevige massage maar sta ook zeker open voor nieuwe soorten technieken en behandelingen. Zo kwam ik een paar dagen geleden bij Angélique terecht, eigenaar van het Angélique Drenth Lifestyle Centre in Earnewoude, Friesland. Hier kun je een bijzondere massage ervaren namelijk een Ayurvedische massage. Ik mocht de massage ervaren en vertel je er graag over in mijn blog.

Het Angélique Lifestyle Centre

Beauty zit bij Angélique in het bloed. De jarenlange ervaring in de beautybranche zorgt ervoor dat ze enorm veel ervaring heeft in verschillende segmenten. De Brabantse vond de liefde van haar leven op het wad in het hoge noorden. Hierdoor maakte ze de keuze om te gaan verhuizen. En zeker geen gemakkelijke keuze om als Brabantse in een Fries dorp te gaan wonen maar inmiddels is ze er helemaal thuis! Ze vond met haar man een prachtig oud gemaal in Earnewoude waar ze samen het Lifestyle Centre begonnen. De behoefte was er om dieper te gaan dan alleen het uiterlijk. Ook het innerlijk moest aan bod komen. In het pand worden o.a. massages gegeven maar ook kun je er pilates en yoga volgen. Naast deze behandelingen en lessen kun je ook o.a. onder begeleiding lekker gaan krachtwandelen in de mooie omgeving.

Ayurvedische massage

Je kunt hier dus ook een heerlijke Ayurvedische massage ondergaan. Afkomstig uit India is dit een bijzondere massage met olie in de hoofdrol, veel olie!
Het doel van de massage is het herstellen van de natuurlijke balans tussen lichaam en geest. De olielijn die hiervoor gebruikt wordt is die van Shankara Skincare.
Je begint de massage met een lekker warm voetenbad. De ontspanning kan al beginnen en het maakt dat je lekker warm wordt. Daarna kun je op de massagetafel gaan liggen. Je krijgt dan een voet- en handmassage met een Indiase koperen bowl. Dit neemt je vermoeidheid weg, prikkelt je zintuigen en werkt zuiverend.

Daarna is je hoofd aan de beurt. Er wordt heerlijk geurende warme etherische olie over je voorhoofd gegoten wat richting je haar stroomt. Je krijgt dan een heerlijke hoofdmassage. Na deze massage is de rest van je lichaam aan de beurt. Ook de rest wordt met veel olie gemasseerd. De olie helpt je lichaam te zuiveren dus heeft zeker een belangrijke rol in de massage. De massage duurt in totaal 60 minuten.

     

Mijn ervaring

Ik had nog niet eerder zo’n soort massage gehad. Aangezien het altijd druk in mijn hoofd is is zo’n behandeling zo nu en dan zeer zeker gewenst. Ik vond het heerlijk. Zelfs ik kon uiteindelijk ontspannen en genieten. Het gebruik van de grote hoeveelheid olie is erg fijn, de geur is ook geweldig. Naderhand is een douchebeurt niet overbodig. Je kleren worden niet vies want het overtollige kun je van je afhalen met een handdoek maar je haar zit wel vol olie. Dit gaat er overigens na 1 goeie wasbeurt prima weer uit. Ik vond de behandeling absoluut de moeite waard en zou het zeer zeker ook anderen gaan adviseren om eens te ondergaan.
Ben je naderhand helemaal fan van de geweldige oliën dan zijn ze ook te koop in de salon. Leuk detail is overigens dat Shankara Skincare ernaar streeft om de wereld te verbeteren en daarom doneren ze 100% van de nettowinst aan initiatieven zoals bijvoorbeeld onderwijs voor meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden.
Alle informatie over het Angélique Drenth Lifestyle Centre  vind je op haar massage.

Laat een reactie achter