Zo maak jij leuke ansichtkaarten!

Hoeveel post krijg en verstuur jij nog? En nee dan bedoel ik niet de reclame enveloppen of die leuke blauwe die je wel eens op de mat krijgt. Af en toe komt er een reguliere kaart, bijv. met een verjaardag of rond de kerstdagen. Ik maakte destijds zelf ook regelmatig kaarten. Eigenlijk toch best wel heel erg leuk. Door tijdsgebrek blijft het er een beetje bij maar creatief dat ik ben doe ik het nu wel eens op een andere manier. Welke soorten ik de laatste tijd maakte lees je hieronder.

1. Kaarten drukken

Zelf helemaal aan de slag gaan met plaatjes en lijm is leuk maar je kunt ook kaarten drukken. Laatst heb ik dit nog gedaan voor mijn webwinkel. Ik had een ontwerp gemaakt voor een waardebon die mensen kunnen bestellen. De voorkant een mooie foto met tekst en achterop een invulveld. Ideaal om leuk ingepakt naar de klanten te sturen wanneer ze deze besteld hebben. Leuker dan alleen een digitale code toch?
Ook heb ik destijds een heleboel diverse ontwerpen afgedrukt die gebruikt kunnen worden als uitnodigingen voor kinderfeestjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Je upload simpel je ontwerp, kan natuurlijk bijv. ook een leuke foto zijn voor je kerstkaart, en je kunt van allerlei formaten kiezen om je eigen kaart te maken.

2. Tekenen

Een paar jaar geleden heb ik alle kerstkaarten voor mijn moeder haar klanten getekend. Deze kon ze uitdelen rond de kerstdagen. Ik heb hiervoor losse dubbele kaarten gekocht en op de voorkant een lief sneeuwpopje getekend. Simpel met zwarte fineliner en een korte tekst in de kaart geschreven. Super simpel maar origineel en leuk om te geven en te krijgen.

3. Andere soort fotokaart

Zoals ik eerder zei kun je perfect kaarten laten bedrukken maar ik had een hele poos geleden tijdens het opruimen mapjes vol met afgedrukte natuurfoto’s en foto’s van mijn schilderijen gevonden. Nog uit het tijdperk van de fotorolletjes. Prachtige foto’s van bloemen en planten. Tsja wat doe je hiermee. Niet iets voor een fotoboek en weggooien is ook zonde. Ik ging aan de slag met wederom losse blanco kaarten. D.m.v. fotoplakkertjes heb ik vervolgens de foto’s op de kaarten geplakt. Niet met lijm want dat geeft altijd een reliëf op het papier. Deze kaarten gebruik ik o.a. voor algemene zaken maar sommige zijn ook perfect als rouwkaart. Zo heb je altijd iets in de kast!

Welke kaarten liggen er bij jou thuis klaar voor verzending?

 

Laat een reactie achter